2024.03.28, Csütörtök
A város legnagyobb fitneszcentrumát építteti a Debreceni Egyetem
unideb.hu

A város legnagyobb fitneszcentrumát építteti a Debreceni Egyetem

kozbeszerzes.hu, dehir.hu, unideb.hu

2017.06.21. 13:44 - Antal Zsófia

A 3300 négyzetméteres komplexum állami támogatásból, a Nagyerdei Stadion déli oldalán készül el, a vendégek várhatóan ősztől már használhatják.

Hirdetés

A Nagyerdei Stadion déli oldalán tervezett fitnesz központ kivitelezési munkáit a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. és az Épkerservice Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. közösen nyerték el nettó 490 millió forintos ajánlatukkal. A cégek azt vállalták, hogy legkésőbb szeptember 29-ig kialakítják a fitneszközpontot. A 3300 négyzetméter alapterületű centrum a tavaly szeptemberben átadott SET Központ közvetlen szomszédságában lesz, melyet szintén a HUNÉP és az Épkerservice kiviteleztek.

A munkaterületet már átadta az egyetem, s meg is kezdődött a kivitelezés a NATURA 2000 védettségű területen, ahol ezért különös tekintettel kell lenni a természetvédelmi és környezetvédelmi szabályok betartására. Az eszközbeszerzés nem része a megbízásnak, így a gépekre, sportszerekre még költenie kell majd az egyetemnek. A kormány a tavalyi költségvetési pénzmaradványokból 2 milliárd 400 millió forintot ítélt meg a Debreceni Egyetem sportcélú fejlesztéseire, ezek része a fitneszközpont kialakítása.

unideb.hu

A Stadion Fitnessben ultramodern tér fogad majd: online szavazás eredményeként az edzőterem központi terei piros és antracitszürke, a wellness és a női fitneszrészleg pedig cappuccino-zöld színt kapnak. A komplexum a szülőket és a gyermekes családokat gyerekjátszóházzal, gyermektornával, a sportolókat a szokásos fitnesz szolgáltatásokon kívül falmászással, boulderrel, pingpong teremmel, fallabdával és küzdősport teremmel is várja majd.

Hunép Zrt.Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokDebrecen

Hírlevél

Hirdetés