2024.04.20, Szombat
Komló is közösségi térként veszi vissza romos területeit

Komló is közösségi térként veszi vissza romos területeit

mti

2017.07.20. 08:31 - Hegedűs Gergely

A volt bányaépületek helyén játszóház, park, futópálya és szociális helyiségek jönnek létre. A baranyai településen a közelmúltban komoly fejlesztéssorozat indult be.

Hirdetés

Közösségi létesítmény épül Komlón romosodó ipari épületek helyén. A 600 millió forintos barnamezős beruházás két éven belül valósul meg a TOP keretéből – derült ki a helyi önkormányzat közleményéből.


Így épül fel az új terület

A Juhász Gyula utcában omladozó egykori bányaépületeket lebontják, a terület kármentesítik, majd közművesítik.     

A beruházás következő szakaszában egy épületet húznak fel, amelyben játszóház, irodák és szociális helyiségek kapnak helyet. A telek fennmaradó részét parkosítják, oda gyermekjátékok, szabadtéri fitneszeszközök, futópálya és pihenőpadok kerülnek.     

A Juhász Gyula utcában parkolókat alakítanak ki, a felújítás része lesz a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető csatornák megépítése is.


Hamarosan rajtol az első közbeszerzés

A bányalétesítmény valamikor a meddőt szállító drótkötélpályához tartozott, de a bánya bezárásával elvesztette a funkcióját. „Az évtizedek óta kihasználatlan, balesetveszélyes ipari telket azonban hamarosan visszakapják a komlói családok” - idézték a közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert.    

A városvezető szerint a tervezett közösségi tér a közeli és szintén megújuló Petőfi térrel együtt élhető és barátságos környezetet teremt a kökönyösi városrészben. A projekt első közbeszerzéseit hamarosan kiírja az önkormányzat - áll a közleményben.

Nemrég Pápán indult hasonló jellegű barnamezős beruházás, amiről ebben a cikkben számoltunk be.

Komló az egyik leggyakrabban felbukkanó település a fejlesztési hírekben: a közelmúltban 120 millió forintos óvodafejlesztésről, bicikliút kiépítéséről, teljesen átalakuló közlekedési központról, a piactér átfogó felújításáról, a település szennyvízhálózatának fejlesztéséről is beszámoltunk.

Mi épül?Komló

Hírlevél

Hirdetés