2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új iskolát, tornacsarnokot és kerékpárutat épít Fehérgyarmat

Új iskolát, tornacsarnokot és kerékpárutat épít Fehérgyarmat

mti, magyarepitok.hu

2017.07.21. 11:08 - Hegedűs Gergely

A szatmári kisváros mindezek mellett egy barnamezős beruházást is végrehajt.

Hirdetés

Fehérgyarmaton egyszerre négy fejlesztés indul el a közeljövőben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 8 ezer lakosú város egyik beruházásában a Shell benzinkút mögötti önkormányzati tulajdonú, leromlott gazdasági terület újul meg. A szon.hu-nak nyilatkozó polgármester beszámolója szerint a 132 millió forintos, barnamezős beruházásban felújítanak négy gazdasági épületet, megújul a telephely belső úthálózata, kerítése, új parkolókat is kialakítanak.

Péter Csaba hozzátette, a telephely szabad területei zöldfelületet kapnak, új növényzetet telepítenek, továbbá a telephely előtti közterület térburkolás, utcabútorok és kerékpártárolók kihelyezése is a projekt része, melyre pályázaton nyert pénzt az önkormányzat.


Könnyebb lesz a munkába járás

A település kerékpárútja is pályázati forrásból valósul meg, Fehérgyarmat közel 500 millió forintot nyert a Bringázz Fehérgyarmaton elnevezésű projektjével. A tervezett kerékpárút nyomvonala a Beregdarócot Csengersimával összekötő 4127-es útnak a városon belüli szakaszait érinti, csatlakozik a már megépült – a gyalogosforgalomnak is helyet adó – kerékpárúthoz, illetve az állami gazdaság lakótelepéhez.

A beruházás a munkába járókat segíti, mivel a munkahelyek jórészt a 4127-es út mentén helyezkednek el.


Geotermikus fűtés és atlétikai pályák az oktatási fejlesztésben

A harmadik beruházásról a TED adott hírt, eszerint Fehérgyarmaton új református általános iskola és tornacsarnok épül.

A kiírás szerint háromszintes 7400 négyzetméteres új iskola születik a kisvárosban 16 tanteremmel és 6 szaktanteremmel, egy 600 adagot biztosító konyhával, valamint szertárakkal, foglalkoztató és kiszolgáló helyiségekkel. Az iskola fűtését többek közt nyolc darab geotermikus hőszivattyú biztosítja majd, 95 személygépkocsi parkoló és 68 kerékpártároló is létrejön.

A tornacsarnokot 100 férőhelyes lelátóval, valamint

  • futó-, súlylökő és távolugró pályával
  • kondiparkkal,
  • műfüves és rekortán pályával kivitelezik.
Mi épül?Fehérgyarmat

Hírlevél

Hirdetés