2024.07.21, Vasárnap
Zöld energiával működik Etyek legújabb borbirtoka
Fotó: Palkó György

Zöld energiával működik Etyek legújabb borbirtoka

miepitunk.hu

2017.07.18. 14:02 - Szabó Ákos

Új borászatot épített az EVB az etyeki Öreghegyen. A modern épület borászati oktatóközpontként is működik, a helyi hagyományokat és a környezetvédelem szempontjait is előtérbe helyezi.

Hirdetés

Az EVB Építő Kft. építette fel a legújabb etyeki borbirtokot. A Borászati Oktató Központ és Vendégház egy békéscsabai-szegedi konzorcium beruházásában épült meg.

(Az épület kivitelezés közben - fotó: miepitunk.hu)


Az EVB 2016 áprilisában kezdte el a generálkivitelezési munkákat az Etyeki Kúria szomszédságában. A modern építészeti jellegű, ám minőségi anyaghasználatának köszönhetően, környezetébe jól illeszkedő épületet Ulrich Péter tervezte. A borászatot a megújuló energiaforrások által nyújtott lehetőségek figyelembe vételével építették fel, hűtése és fűtése levegő-, víz-, és hőszivattyús rendszerrel lett megoldva. Emellett az épület a környék kulturális örökségét is tükrözi.

Az új borászati központban helyet kapott egy borkóstoló terem, továbbá több rekreációs helyiség is az épület átrium szintjén, míg a fogadó és vendégház rész a földszinti és emeleti részen helyezkednek el. A borkóstoló teremből a környék szőlőültetvénnyel fedett dombjaira nyílik kilátás.

Galéria

Mi épül?építőipari cégekEtyekEVB Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés