2024.04.14, Vasárnap
Százhúsz éves gesztenyefák megőrzésével újul meg Paks sétánya
kadarka.net

Százhúsz éves gesztenyefák megőrzésével újul meg Paks sétánya

MTI

2018.10.22. 13:06 - Veres Ida

A paksi Duna-parti sétány fejlesztése 1 milliárd forintból jön létre, melynek köszönhetően új rendezvényházzal és zöld területekkel bővül a város.

Hirdetés

Megújul Paks Duna-parti sétánya. A felújítás során zöld felületeket és kerékpárutat is kiépítenek, de létrejön egy új rendezvényhelyszín is. A beruházás egy milliárd forintból jön létre - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Az egy kilométer hosszú sétányon - az Anna utcai lejárótól a Dózsa György utcai csatlakozásig - teljesen felújítják a burkolatot és az ott található vízi színpad nézőterét. A volt kikötő épülete, illetve a halászati szövetkezet épülete helyén egy új épületegyüttest építenek, amely rendezvényeknek is helyet ad majd.

A környezet megóvására is figyelnek

A munkálatok során megőrzik a több mint százéves sétány gesztenyefáit, amelyeket 1896-ban, a millennium évében ültettek, és több zöldfelületet alakítanak ki.

A polgármester úgy fogalmazott: bár a sétány teljesen eredeti állapotát nem lehet helyreállítani, szeretnék visszaadni a paksiaknak a Duna-partot, amelyet az 1960-as évektől a 6-os út és a vasútvonal választ el a várostól.

Önkormányzati forrással együtt jön létre a fejlesztés

Szabó Péter polgármester elmondta: a Közösségvezérelt Helyi Kezdeményezések elnevezésű program 400 millió forintos támogatásával és az önkormányzat saját forrásából valósítják meg a fejlesztést.

Jelenleg a kiviteli tervek készülnek, a munka legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el.

Mi épül?közterekPakstervezészöldterületek

Hírlevél

Hirdetés