2024.04.23, Kedd
Még élhetőbbé teszi Törökbálintot újonnan épülő városközpontja
torokbalint.hu

Még élhetőbbé teszi Törökbálintot újonnan épülő városközpontja

MTI

2017.08.08. 14:00 - Antal Zsófia

Az első ütemben egy év alatt létrejövő városháza száz ember számára biztosít majd munkahelyet, a kivitelezést az Épkar és a Zeron végzik.

Hirdetés

Letették Törökbálint új városközpontjának alapkövét kedden. A háromhektáros terület fejlesztésének első ütemében 1,2 milliárd forintos, önerőből megvalósuló beruházással új, 2400 négyzetméteres városházát épít az Épkar Zrt. és a Zeron Befektető Zrt. (É-Z Konzorcium).

Elek Sándor (Fidesz-KDNP), a Pest megyei város polgármestere elmondta, hogy az új városházán az önkormányzaton kívül kormányablak, a városgondnokság, valamint a Magyar Posta kirendeltsége kap helyet. A fejlesztés egyik előnye, hogy a törökbálinti lakosoknak számos ügy intézéséhez nem kell többé az érdi járási hivatalba utazniuk, továbbá az új központ száz embernek teremt munkát.

torokbalint.hu

Az új városközpont az előzetes tervek szerint modern látványt nyújt majd, mégis megőrzi Törökbálint kertvárosias jellegét. A háromhektáros területen étteremet, kávézókat, játszóteret, városi parkot, valamint kereskedelmi egységeket szeretnének elhelyezni. A fejlesztés által érintett ingatlanon lévő elhanyagolt épületeket korábban elbontották - ismertette a polgármester.

Épkar Zrt.Mi épül?közintézményekTörökbálintkormányablakbevásárlóközpontZeron Zrt.

Hírlevél

Hirdetés