2024.03.28, Csütörtök
Óvodaépítéssel és iskolabővítéssel folytatódnak a komlói fejlesztések
(komlokodaly.hu)

Óvodaépítéssel és iskolabővítéssel folytatódnak a komlói fejlesztések

mti, magyarepitok.hu

2017.08.04. 10:49 - Hegedűs Gergely

Az általános iskola új tornatermet is kap az összesen kétmilliárdos fejlesztésben.

Hirdetés

Jelentős beruházást hajt végre a komlói Kodály Zoltán Általános Iskolában és a Szél Bernadett Óvodában a tulajdonos Pécsi Egyházmegye. A pécsi intézmény csütörtökön adta hírül, hogy megvásárolta a komlói önkormányzattól az eddig is egyházi fenntartású intézményeket, melyekben 400 gyermeket nevelnek. Az adásvételt lebonyolító szerződés értelmében a Pécsi Egyházmegye az épületeket száz évig nem adhatja el, és azok kizárólag köznevelési célokra használhatja.

Az új tulajdonos már ki is hirdette a TED-en az általános iskolára vonatkozó közbeszerzést, melynek célja az iskola bővítése és felújítása. A hirdetmény szerint 3800 négyzetméteres alapterületű iskolában egy 500 négyzetmétere tornaterem is létrejön, emellett 640 négyzetméternyi további bővítés várható, továbbá az udvar is megújul.

Az MTI híre szerint az egyházmegye a projekt további részeként azt tervezi, hogy a Szél Bernadett Óvodát lebontatja, és a helyére újat építtet. A két fejlesztés együttesen kétmilliárd forintba kerül majd.

Az utóbbi időben több komlói fejlesztésről is hírt adtunk, közel 400 milliós beruházással 130 lakó otthona újul meg a Szent Borbála Otthonban, Juhász Gyula utcában omladozó egykori bányaépületek helyén játszóház, park, futópálya és szociális helyiségek jönnek létre. Mindezek mellett a közelmúltban 120 millió forintos óvodafejlesztésről, bicikliút kiépítéséről, teljesen átalakuló közlekedési központról, a piactér átfogó felújításáról, a település szennyvízhálózatának fejlesztéséről is beszámoltunk.

Mi épül?Komló

Hírlevél

Hirdetés