2024.06.18, Kedd
A bicikliseknek és kenusoknak kedvez az Őrség legújabb fejlesztése
eurovizitura.hu

A bicikliseknek és kenusoknak kedvez az Őrség legújabb fejlesztése

MTI

2017.09.19. 07:30 - Antal Zsófia

A Csákánydoroszlónál felépülő természetvédelmi központ a vízen vagy kerékpárral túrázókat csalogatja majd, s jövőre már fogadhatja az első turistákat.

Hirdetés

Több mint 600 millió forintból építenek természetvédelmi bemutatóközpontot az Őrségi Nemzeti Park kapujában a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében - jelentette be pénteken V. Németh Zsolt, a térség Fideszes országgyűlési képviselője. A tervek szerint a létesítmény egy éven belül épül fel közvetlenül a Rába partján, a Vas megyei Csákánydoroszló község közelében.

A természetvédelmi központ vízitúrázók és a kerékpáros turisták fogadására is szolgál majd, emellett bemutatja a térség fokozottan védett növény és állatvilágát. A tervek szerint több mint 400 négyzetméter alapterületű lesz, bemutatótermet, a kerékpárok és kenuk elhelyezésére alkalmas fedett tárolókat, csónakleengedő rámpát, valamint kiszolgálóhelyiségeket, vizesblokkokat is magában foglal, az udvarán pedig természetes anyagokból játszóteret építenek - tájékoztatott Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóságának vezetője.

Markovics Tibor hozzátette, hogy a forrásra a Kormorán Kenu Közhasznú Egyesülettel közösen pályáztak, így a nemzeti park bekapcsolódhat a vízi és kerékpáros turizmus átgondolt fejlesztésébe, a szervezetükkel hosszú ideje jó kapcsolatokat ápoló, természetvédelmi akciókban is részt vállaló civil szervezet pedig új otthonra találhat.

Mi épül?kerékpárútKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)ökoturizmusCsákánydoroszló

Hírlevél

Hirdetés