2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Debrecen-szerte megújulnak a háziorvosi rendelők
dehir.hu

Debrecen-szerte megújulnak a háziorvosi rendelők

debreceninap.hu, kozbeszerzes.hu

2017.10.10. 12:10 - Antal Zsófia

Nyolcszáz millió forintos ráfordítással javul a város egészségügyi alapellátása: a 11 felújítandó rendelőből néhány már el is készült, a munkát helyi építőipari cégek kivitelezik.

Hirdetés

Jól halad a Debrecenben tavaly márciusban bejelentett Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának megvalósítása. Papp László polgármester akkor elmondta: a város önkormányzata az egészségügyi alapellátás javítására 800 millió forintot költ, melyből többek között 11 háziorvosi rendelő felújítását végzi el.

Azóta ezek közül kettő már elkészült, három folyamatban van, a többi esetében pedig előkészítés alatt áll a korszerűsítés. A már lezárult illetve a megkezdett beruházások részleteit az alábbiakban gyűjtöttük össze, a kivitelezés minden esetben debreceni cégek munkája.

Hétfőn adták át az Apafi utcai háziorvosi rendelőt, mely a Cívis Épületkarbantartó Kft. munkájának köszönhetően újult meg nettó 34,7 millió forintból. A felújítás során megtörtént az akadálymentesítés, a nyílászárók cseréje, a hűtő-fűtő rendszer korszerűsítése, új vízellátó és szennyvízelvezető rendszer épült ki, és a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása is megvalósult.

fotó: dehir.hu

Az Apafi utcai rendelővel egyidőben elkészült a Cegléd utcai is, itt az ÉGBÉ Kft. végezte el a nettó 27,5 millió forint értékű felújítást. Megtörtént a homlokzat felújítása, a padló hőszigetelése, a falazat belső oldali szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje és az akadálymentesítés is.

Eközben már zajlik a felújítás a Híd utcai, a Víztorony utcai és a Szentgyörgyfalvi utcai rendelőkben is, ezeken a helyszíneken – ugyanebben a sorrendben – a Blaumaler Kft., a HAJDU-ALU Építőipari és Fémszerkezetgyártó Zrt. valamint a "Universal Bau' 96" Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. kivitelez.

Az összesen 11 felújításra kerülő rendelő teljes listája a következő:

  • Cegléd u. 6. sz. alatti háziorvosi rendelő,
  • Apafi u. 30. sz. alatti háziorvosi rendelő,
  • Híd u. 14. sz. alatti házi gyermekorvosi rendelő, védőnői tanácsadó,
  • Bajcsy-Zsilinszky u. 32. sz. alatti házi gyermekorvosi rendelő, védőnői tanácsadó,
  • Füredi u. 42. sz. alatti háziorvosi, fogorvosi rendelő,
  • Szentgyörgyfalvi u. 7. szám alatti házi gyermekorvosi, fogorvosi rendelő,
  • Jánosi u. 14. sz. alatti háziorvosi rendelő,
  • Szabó Pál u. 61-63. sz. alatti háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelő, védőnői tanácsadó,
  • Víztorony u. 11. sz. alatti házi gyermekorvosi rendelő, védőnői tanácsadó,
  • Böszörményi út 136. sz. alatti házi gyermekorvosi rendelő, védőnői tanácsadó,
  • A Nagysándor-telepi háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelő, védőnői tanácsadó másik épületben, a Pósa u. 1. szám alatt kap helyet.
fotó: dehir.hu
Mi épül?építőipari cégekDebrecenegészségügyi fejlesztésháziorvosi rendelő

Hírlevél

Hirdetés