2024.06.25, Kedd
Itt az első zalai tesztpályához kapcsolódó szállodaberuházás
(illusztráció)

Itt az első zalai tesztpályához kapcsolódó szállodaberuházás

2017.10.24. 11:10 - Hegedűs Gergely

A négycsillagos hotel mellett a biogáz alapú távfűtés kiépítése, valamint három iskola- és egy sportcsarnokfelújítás is a tervek közt Zalaegerszegen.

Hirdetés

Pályázati pénzből biogáz alapú távhőrendszert alakítanának ki Zalaegerszegen, amivel több városi intézményt is fűtenének. A városi közgyűlés által tárgyalt projektről Balaicz Zoltán, a zalai megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatóján számolt be.

A biogáz alapú távhőrendszert a Zalavíz Zrt. biogázüzemére és a búslakpusztai hulladéklerakónál kialakítandó új hulladékkezelőre alapozva hoznák létre. A mintegy félmilliárd forintot igénylő beruházás révén több óvoda és iskola, valamint a városi sportcsarnok és a futballstadion energiaigényét kívánják csökkenteni. A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) pályázatából biztosítanák.


Összesen öt intézmény újul meg a TOP-ból

Zalaegerszeg közgyűlése döntött arról is, hogy több mint 1,7 milliárd forintból - a területi operatív program keretéből - elvégzik több önkormányzati tulajdonú ingatlan energetikai korszerűsítését.

  • Az általános iskolák közül a Dózsa felújítására 268,
  • a Liszt iskolára 270,
  • a Petőfire pedig szintén 270 millió forintot irányoztak elő,
  • a városi sportcsarnokra 805 millió forintot,
  • a polgármesteri hivatal hőszigetelésére pedig 120 millió forintot fordítanak.


Egy szálloda megépül, egy újjászületik

A polgármester kitért arra is, hogy a város nevének használatához engedélyt adott a közgyűlés egy kínai befektetőkből álló cégcsoportnak, amelyik Hotel Zalaegerszeg Ingatlanfejlesztő Kft. néven kíván szállodát építeni. Önkormányzati területre vonatkozó igényt vagy támogatási kérelmet nem nyújtottak be, egyelőre csak annyi tudni a beruházásról, hogy 120 szobás, négycsillagos hotel épülne, ami a leendő járműipari tesztpálya fejlesztésére alapozza működését.

Az MTI információja szerint egy másik kínai szállodaberuházás ugyanakkor már el is indult Zalaegerszegen. A belvárosban álló egykori Balaton Szálló évtizede kihasználatlanul álló épületét megvásárolta ugyanis egy szintén kínai befektetőcsoport, amely már elkészítette az újranyitandó hotel felújítási terveit is.

Mi épül?szállodaberuházásZalaegerszegiskolafelújítászalai tesztpálya

Hírlevél

Hirdetés