2024.03.28, Csütörtök
Tatabányán épített exportközpontot egy dán egészségügyi gyártó
infotatabanya.hu

Tatabányán épített exportközpontot egy dán egészségügyi gyártó

mti, magyarepitok.hu

2017.10.16. 11:32 - Szabó Ákos

A 25 ezer négyzetméteres létesítményben több mint ötszázan fognak dolgozni.

Hirdetés

Átadták a Coloplast új logisztikai központját Tatabányán pénteken. A dán gyógyszeripari gyártó már korábban is jelen volt a Komárom-Esztergom megyei városban, most az eddiginél ötször nagyobb, 25 ezer négyzetméteres csomagoló és disztribúciós központot építtettek.

A létesítmény kialakítását már 3 éve tervezik, a munkálatok tavaly augusztusban kezdődtek meg. A csarnokokban jelenleg 428-an dolgoznak – mondta el Jerkó András, a központ igazgatója, majd hozzátette: további létszámbővítést terveznek, így ez a szám hamarosan meghaladhatja az ötszázat is.

 

Tengererentúlra is innen exportálnak

Az új logisztikai központ a vállalat exporttevékenységét segíti elő: itt csomagolják a célországok előírásainak megfelelően a késztermékeket, és innen indul a kiszállítás is. A vállalat erről a telephelyről látja el termékekkel a közép-európai piacokat, illetve a tengerentúli fejlődő országokat is.

 

Munka a Coloplast központjában (komaromihir.hu)

Az egészségügyi termékeket előállító, dániai központú Coloplast húsz éve van jelen Magyarországon, háromezernél több munkavállalót foglalkoztat nyírbátori, illetve tatabányai üzemében. Két magyarországi gyárának kapacitása nagyobb, mint a világszerte (az Amerikai Egyesült Államokban, Dániában, Franciaországban és Kínában) található további öt üzeme közül bármelyiké.

 

Az útóbbi két évben háromszor bővítettek

A nyírbátori gyárat legutóbb 2015 áprilisában bővítettek egy 7,9 milliárd forint értékű fejlesztéssel, ekkor stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a kormánnyal. A cég ezután tavaly augusztusában avatta fel a 6 milliárd forintos beruházással felépült negyedik üzemcsarnokát Tatabányán.

Mi épül?Tatabányaüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés