2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Tizenhat iskolát korszerűsítenek a gyulai tankerületben
mapio.net

Tizenhat iskolát korszerűsítenek a gyulai tankerületben

MTI

2017.10.02. 14:00 - Antal Zsófia

Több ezer gyerek tanulhat jobb körülmények között az elnyert 3 milliárd forintnyi támogatásnak köszönhetően.

Hirdetés

A Gyulai Tankerületi Központ összesen csaknem 3 milliárd forintot nyert el fejlesztésekre, ebből 14 településen 16 általános iskolát és középiskolát újítanak meg - jelentette be Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató pénteken Dévaványán.

Az igazgató néhány fejlesztést részletezett is: 375 millió forint európai uniós forrásból újul meg a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola négy telephelye, összesen csaknem 12 ezer négyzetméteren. A tankerület emellett 355 millió forintot fordíthat két gyomaendrődi, egy körösladányi, egy köröstarcsai, egy mezőberényi és egy bucsai iskola felújítására.

A beruházások még idén ősszel elindulnak, a hat iskola esetében jövő őszre, a dévaványai intézményekben 2020-ra kell befejeződniük - tette hozzá Teleki-Szávai Krisztina. Az összeget energetikai korszerűsítésre, nyelvi laborok kialakítására, a mindennapos testneveléshez szükséges beruházásokra és eszközbeszerzésekre fordítják. A fejlesztések révén csaknem 2200 tanuló számára válik korszerűvé az oktatási környezet - mondta.

Valánszki Róbert (független), Dévaványa polgármestere örömét fejezte ki, hogy a település összesen 861 millió forint pályázati pénzt nyert el, amelyből egyebek mellett új bölcsődét, piaccsarnokot, kerékpárutat és üzemcsarnokot építenek.

Mi épül?iskolafelújításDévaványa

Hírlevél

Hirdetés