2024.04.20, Szombat
30 milliárdos fejlesztés a kecskeméti lökhárítógyártónál
autopro.hu

30 milliárdos fejlesztés a kecskeméti lökhárítógyártónál

mti

2017.11.17. 10:28 - Hegedűs Gergely

Az SMP gyárának létrejötte a város történelmének második legnagyobb beruházása.

Hirdetés

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten. Az MTI beszámolója szerint a mintegy 100 ezer négyzetméteres alapterületen elhelyezkedő SMP kecskeméti üzemében a termelés 44 ezer négyzetméteren folyik.

A kivitelezés során olyan technológiai megoldásokat alkalmaztak, amelyek a gyártóegységet energia-megtakarítás szempontjából a cégcsoporton belül a leghatékonyabbá teszik. A beruházás eredményeként több mint 500 új munkahely jött létre, az újonnan nyíló üzemben 2018-tól már megindulhat a szériagyártás is.


A duális képzésben is részt vesznek

A lökhárítókat gyártó SMP (Samvardhana Motherson Peguform) kecskeméti gyár létrehozásához a magyar kormány több mint 7,7 milliárd forinttal járult hozzá. A 30 milliárd forint értékű fejlesztést 2016-ban az Év Zöldmezős Beruházása díjjal is elismerték.

Az ünnepélyes megnyitón részt vevő Orbán Viktor miniszterelnök kiemelte, köszönet illeti a cégvezetőt és családját, hiszen egy duális képzés finanszírozásában is részt vesznek. Így segítenek abban, hogy olyan középiskolák és egyetemi tanszékek működjenek, amelyek versenyképes tudást adnak a fiataloknak. „Nem egyszerűen csak most akarunk jók lenni, hanem a jövőt is meg akarjuk nyerni" – fogalmazott Orbán Viktor.


800 milliárdnyi beruházás jön Kecskemétre

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a város jelenkori történelme második legnagyobb beruházásnak nevezte az SMP kecskeméti gyárának létrejöttét. Kiemelte, Kecskeméten a következő öt évben - a már megkezdett fejlesztésekkel együtt - mintegy 800 milliárd forint, közel 2,7 milliárd euró értékű beruházás valósul meg.     

Az SMP (Samvardhana Motherson Peguform) a Samvardhana Motherson Group tagjaként a vezetőfülkék, ajtó panelek, lökhárító modulok és innovatív műanyag gépjármű alkatrészek specialistája. Meghatározó autóipari beszállító Európában, Kínában, Mexikóban, Brazíliában és az Egyesült Államokban. Világszerte több mint 14 ezer munkavállalója van.

Mi épül?Kecskemétautóipar

Hírlevél

Hirdetés