2024.04.19, Péntek
3500 gyerek tanulhat úszni a Gyálon átadott uszodában
MTI

3500 gyerek tanulhat úszni a Gyálon átadott uszodában

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.11.23. 09:16 - Antal Zsófia

A járási tanuszoda 350 millió forintból épült meg budapesti cégek kivitelezésében.

Hirdetés

Megnyílt a járási tanuszoda Gyálon. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a szerdai átadón elmondta, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében létrejött tanuszoda európai szintű, és a létesítmény az iskolai úszásoktatás kiszolgálása mellett az ott élők számára is nyitva áll.

Mint az önkormányzat honlapján olvasható, a csaknem 350 millió forintból megvalósult fejlesztésben egy 15-ször 25 méteres, 1,9 méter mély, 26-28 fokos vízhőmérsékletű medence, valamint egy 6-szor 10 méteres, 0,8 méter mély, 30-32 fok vízhőmérsékletű tanmedence épült meg, a közbeszerzési értesítő szerint három budapesti cég, az E-Builder Építőipari és Mérnöki Tanácsadó Kft., a Primofor Építő és Üzemeltető Kft. és a Primogen FM Üzemeltetési Kft. kivitelezésében.

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a település komoly feladatot végzett el; a beruházáshoz az önkormányzat adta a területet, de fontos fejlesztéseket is végzett az épület körül, és számos módon segítette annak elkészülését. A járási tanuszoda, melynek alapkövét 2016 márciusában tették le, hiánypótló feladatot lát el, a beruházás a környék mintegy 60 ezer lakóját érinti - mondta.

Pápai Mihály (Fidesz-KDNP) polgármester ünnepi megnyitójában nagy lépésnek nevezte a fiatalnak számító település életében a tanuszoda megépülését és környezete újjászületését. Elmondta: mintegy 3500 óvodás és általános iskolás tanulhat meg itt úszni.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokuszodaépítésGyálNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program

Hírlevél

Hirdetés