Badacsony és Olaszliszka után Feldebrőn is befektetett az ismert borászat.
Mintegy 1,3 milliárd forintot fektetett be a Varga Pincészet új borászatának kiépítésbe Feldebrőn. A fejlesztéssel mintegy 8,1 millió literre nő az ismert hazai borászat tárolókapacitása. A most teljesen elkészült és ünnepélyesen átadott új központban már idén is 7,7 millió kiló szőlőt dolgoztak fel – derül ki a vállalat tájékoztatójából.
„Új termelési kapacitásaink a létező legmagasabb műszaki és automatizálási szintet képviselik” – mondta el Varga Máté, a pincészet ügyvezetője. Hozzátette: további fejlesztésekkel a feldolgozást akár 15-16 millió kilóra szeretnék növelni. „Azon dolgozunk, hogy új pincészetünk is hozza azokat a sikereket a hazai és nemzetközi borversenyeken, amelyeket badacsonyörsi pincészetünktől már megszoktunk” – fejtette ki a borász.
A Varga család borászati cége eddig leginkább a badacsonyörsi és olaszliszkai borászataiban készült balatoni és kisebb mértékben tokaji borairól volt ismert. Idén azonban már a korábban is árult Egri Bikavér mellett számos új egri borral, többek között az Egri Csillaggal és a Kékfrankos Rozéval is piacra léptek.
Hazánk egyik legszebb iskolaépületét 1932-ben avatták fel, a közelgő 100. évfordulóig pedig elvégzik a főépület külsejének rekonstrukcióját. A szakemberek hat ütemben, összesen mintegy 15743 négyzetméternyi felületet tisztítanak meg, javítanak ki és festenek le a műemléki védelem alatt álló intézményen.
A 100 éves gyárat ellátó rendszer jövő márciusban lép működésbe.