2024.03.28, Csütörtök
Az egri borvidék legnagyobb borászatát adta át a Varga pincészet
vargabor.hu

Az egri borvidék legnagyobb borászatát adta át a Varga pincészet

magyarepitok.hu

2017.11.15. 13:06 - Szabó Ákos

Badacsony és Olaszliszka után Feldebrőn is befektetett az ismert borászat.

Hirdetés

Mintegy 1,3 milliárd forintot fektetett be a Varga Pincészet új borászatának kiépítésbe Feldebrőn. A fejlesztéssel mintegy 8,1 millió literre nő az ismert hazai borászat tárolókapacitása. A most teljesen elkészült és ünnepélyesen átadott új központban már idén is 7,7 millió kiló szőlőt dolgoztak fel – derül ki a vállalat tájékoztatójából.

 

A Varga folyamatosan fejlesztene

„Új termelési kapacitásaink a létező legmagasabb műszaki és automatizálási szintet képviselik” – mondta el Varga Máté, a pincészet ügyvezetője. Hozzátette: további fejlesztésekkel a feldolgozást akár 15-16 millió kilóra szeretnék növelni. „Azon dolgozunk, hogy új pincészetünk is hozza azokat a sikereket a hazai és nemzetközi borversenyeken, amelyeket badacsonyörsi pincészetünktől már megszoktunk” – fejtette ki a borász.

Az egri borvidék szőlői (nemzetibormaraton.hu)

 

A Varga család borászati cége eddig leginkább a badacsonyörsi és olaszliszkai borászataiban készült balatoni és kisebb mértékben tokaji borairól volt ismert. Idén azonban már a korábban is árult Egri Bikavér mellett számos új egri borral, többek között az Egri Csillaggal és a Kékfrankos Rozéval is piacra léptek.

Mi épül?EgerFeldebrőborászat

Hírlevél

Hirdetés