2024.04.24, Szerda
Közel ötvenéves piacát cseréli le Mohács
hotel-szentjanos.hu

Közel ötvenéves piacát cseréli le Mohács

mti

2017.11.26. 11:04 - Szabó Ákos

A baranyai városban teljesen elbontják a Jókai utcai piac létesítményét és modern piaci csarnokot alakítanak ki a helyén.

Hirdetés

Mintegy 3100 négyzetméter hasznos alapterületű új vásárcsarnokot alakítanak ki Mohácson – tájékoztatta szombaton a város polgármestere a sajtót. Az új létesítmény kivitelezését 2018 tavaszán kezdik meg és 17 hónap alatt be is fogják fejezni a tervek szerint. A projektet az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) keresztül finanszírozzák, 500 millió forintot nyert el a célra Mohács.

 

A tetőn oldják meg a parkolást

A Baranya megyei város piaca az 1970-es években épült és mára korszerűtlenné vált, az amortizáció miatt egyre nehezebben használható. Most, miután a létesítményt elbontották egy részben fedett, részben nyitott modern vásárcsarnokot alakítanak ki. Az épület tetején parkoló épül.

A piac jelentős részét akadálymentesen lehet majd megközelíteni. A teljes földszinti területet, a zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőkamrákat, valamint a hatósági- és piacfelügyelői irodát, illetve az elsősegélynyújtó helyiséget is úgy építik meg, hogy mindenki számára könnyen elérhető legyen.

Mi épül?vásárcsarnokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Mohács

Hírlevél

Hirdetés