2024.04.23, Kedd
Háromszor nagyobb farkaskifutó épült a Kecskeméti Vadaskertben
magyarepitok.hu

Háromszor nagyobb farkaskifutó épült a Kecskeméti Vadaskertben

MTI, magyarepitok.hu

2017.11.16. 12:17 - Antal Zsófia

A Bács-Kiskun megyei állatkert látogatószáma folyamatosan nő, s idén a kifutó mellett két másik beruházást is átadtak.

Hirdetés

A korábbinál majdnem háromszor nagyobb kifutót alakított ki a dunavecsei Csavarkontroll 2004 Kft. a Kecskeméti Vadaskert nőstény alaszkai fehér farkasának. Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója elmondta: a kárpáti hiúzok áthelyezésével felszabadult hely kihasználásával nagyobbították meg a Nanna nevű farkas helyét, ahol most új párt is kapott.

Az igazgató kiemelte: a szinte teljes egészében saját forrásból megvalósuló felújítás 18 millió forintba került. Az új törvényi előírásoknak megfelelően felújított, biztonságilag is megerősített részen a talajt és a berendezéseket teljesen kicserélték, új növényeket ültettek, és az elkülönítőt is lefedték.

Zomboriné Polyák Irén igazgatóhelyettes elmondta: Nanna öt évvel ezelőtt a fővárosi állatkertből érkezett, és jelenleg 12 éves. Idős párja, Bodri, másfél éve pusztult el. Nanna érzékenyebb, idegesebb egyed, az új, nagyobb kifutó azonban nem minden oldalról nyitott, így időnként akár el is tud rejtőzni a látogatók elől. Abban bíznak, hogy a kifutón végzett fejlesztések nyugtató hatással lesznek rá.

Új párja, a mindössze néhány napja a Nyíregyházi Állatparkból érkezett hétéves sarki farkas hím láthatóan jól érzi magát új helyén, ám egyelőre egymástól elválasztatott helyen ismerkedik a nősténnyel, fokozatosa szoktatják őket össze. Mivel nem egy fajtából valók, az összeszoktatás célja az utódok nemzése helyett inkább az, hogy egymásban társra leljenek.

 

Számos más fejlesztés is elkészült az idén

A Kecskeméti Vadaskertben nemrég új szurikátaház épült, ennek révén most már télen is lehetőség van az állatok látogatására. Szintén az idei évben sikerült felújítani a mandrillház belsejét, ahova egy fiatal hím érkezését várják.

A vadaskert novemberben köszöntötte az idei év 75 ezredik vendégét, az elmúlt két évben mintegy húszszázalékos növekedést értek el az érdeklődők tekintetében.

Mi épül?építőipari cégekKecskemétállatkert

Hírlevél

Hirdetés