2024.04.21, Vasárnap
Tavasszal próbaüzembe állhat Dunaújváros megújuló élményfürdője
panoramio.com

Tavasszal próbaüzembe állhat Dunaújváros megújuló élményfürdője

MTI, dunaujvaros.com

2017.11.03. 13:32 - Antal Zsófia

A felújítást a helyi DVG végzi, elkészülte után pedig a Fabó Éva uszodával folytatódnak a város összesen 4,5 milliárd forintos fürdő és vízisport beruházásai.

Hirdetés

A munkaterület csütörtöki átadásával megkezdődött a dunaújvárosi élményfürdő felújítása. Az új városi fürdő- és vízisport centrum teljes költsége a Fabó Éva Sportuszoda felújításával együtt 4,5 milliárd forint lesz – mondta el Cserna Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a korábbi tájékoztatással összhangban. A városvezető elmondta, hogy ebben az összegben benne van az élményfürdő szeptemberben történt megvásárlására fordított összeg is, amelyre a kormány közel 900 millió forintot adott az önkormányzatnak.

Cserna Gábor szerint részletesen fel kellett mérni az évek óta használaton kívüli élményfürdőt, a medencéket, csúszdákat, uszodatechnikai- és gépészeti rendszereket, a villamos hálózatot és a tűzvédelmi rendszereket is, ezt a munkát a kiviteli terveket is elkészítő Vasmű út 41. Irodaház Kft. végezte. Az önkormányzat ezután a legkedvezőbb pénzügyi és műszaki ajánlatot tevő DVG Zrt-vel kötött szerződést a kivitelezésre. Bizonyos szakipari munkákra a vállalkozás más, külső cégeket is bevon.

A polgármester elmondta, hogy a DVG csütörtöktől elkezdheti a medencetestek javítását, a sérült burkolatok és felületek javítását. Várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezések is elkezdődhetnek. A tervek szerint tavasszal indulhat a már felújított élményfürdő próbaüzeme, ezt követően pedig megkezdik a közvetlenül mellette fekvő Fabó Éva Sportuszoda felújítását is.

A fejlesztések a Modern Városok Program keretében valósulnak meg.

Mi épül?építőipari cégekModern városok programuszodaépítésfürdőfejlesztésDunaújváros

Hírlevél

Hirdetés