2024.03.29, Péntek
Már jövőre elkészülnek az egri stadion átépítésével
24.hu

Már jövőre elkészülnek az egri stadion átépítésével

mti, magyarepitok.hu

2018.01.04. 14:12 - Szabó Ákos

2,4 milliárd forintból újul meg a Szentmarjay stadion, a beruházás részeként korszerű utánpótlás akadémiát is kialakítanak.

Hirdetés

Mintegy 2,4 milliárd forintot különített el a kormány az egri Szentmarjay stadion felújítására – derült ki a szerdán Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján. Az összegből a Borsodsport Invest Kft. és az Eger Labdarúgó Sport Kft. beruházásában építik át az 1954-ben épült, jelenleg leromlott állapotú sportlétesítményt.

A projekt során egy új fejépületet, illetve egy új fedett lelátót is építenek, melynek így 3500 fős lesz a befogadóképessége és megfelel majd az MLSZ NB II-es licenszfeltételeinek. Ezen felül a létesítményhez kapcsolódó északi sporttelepen az öltőző- és lelátórendszer fejlesztésével egy korszerű utánpótlás akadémiát is létrehoznak majd. A beruházásssal várhatóan 2019-re készülnek el.

 

A stadion felülnézetből (vilagszam.hu)

 

Régi NB1-es csapat éledhed fel

Az Érsekkert közelében fekvő több mint 60 éves stadiont 2011-ben vette fel Szentmarjay Tibor labdarúgó és edző nevét, aki először juttatta fel az elsőosztályba a városi csapatot 1967-ben. A klub ezután kiesett a hazai futballmezőny éléről, de amikor néhány éve újra az NB1-ben játszottak, a Szentmarjay stadion már nem felelt meg a szövetség elvárásainak, így az egriek kénytelenek voltak Debrecenben játszani hazai mérkőzéseiket.

 

Helyben sportolhatnak élvonalhoz méltó körülmények között az egriek

A csapat ezután különféle problémáik miatt visszaesett az élvonalból, azonban most az új beruházással ezen is változtatni terveznek. Bényi Szabolcs, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta: a beruházásnak köszönhetően a helyi fiataloknak ezentúl nem kell elhagyniuk a régiót abban az esetben, ha magas szinten kívánnak sportolni. Kifejtette, azért esett a választás a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát is működtető Borsodsport Investre, mert a cég brandnek számít az észak-magyarországi térségben.

Mi épül?stadionépítéssportberuházásokEger

Hírlevél

Hirdetés