2024.06.20, Csütörtök
Közel félszáz létesítmény épült az oktatásfejlesztő programban
illusztráció: kiskőrösi tanuszoda - termalfurdo.hu

Közel félszáz létesítmény épült az oktatásfejlesztő programban

mti

2018.01.04. 09:49 - Hegedűs Gergely

A most átadott putnoki uszodát a negyvenötödikként fejezték be a köznevelési infrastruktúra fejlesztés beruházásai között.

Hirdetés

Felavatták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon épült tanuszodát. A kétmedencés létesítmény a K.V. Ingatlan Befektetési és Forgalmazási Kft. kivitelezésében épült meg az MTI híre szerint.

A Makovecz Imre tanítványai által tervezett, a környezetbe szervesen illeszkedő putnoki tanuszoda nyolc iskola és egy óvoda háromezer gyerekének biztosít úszást. A 327 millió forintos beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósult meg.

Az átadón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta,

a 2014-ben indított program keretében az elmúlt négy évben tizenöt új tantermet, négy új iskolát, hat új tanuszodát, valamint húsz tornatermet adtak át.

Emlékeztetett, a program célja, hogy minden járásban legyen legalább egy 25 méteres tanuszoda, amely túl azon, hogy az iskolások és óvodások igényeit szolgálja, mindenki előtt nyitva áll.

A program első ütemében huszonöt településen épült és épül tanuszoda, a második ütemben pedig további huszonhat településen. A politikus arra is kitért, 2010-től 525 iskolát újítottak fel, a következő években pedig újabb 535 oktatási intézmény korszerűsítése várható.

Mi épül?sportberuházásokuszodaépítésNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési ProgramPutnok

Hírlevél

Hirdetés