2024.04.19, Péntek
A Szabadics 8 hónap alatt felújította a Duna-Dráva Nemzeti Park állattartó telepeit
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A Szabadics 8 hónap alatt felújította a Duna-Dráva Nemzeti Park állattartó telepeit

magyarepitok.hu

2018.03.24. 11:46 - Antal Zsófia

A kivételes gyorsasággal megvalósult beruházásban Barcson, Nagybajomban és Nagydorogon is jobb környezetbe kerültek az őshonos magyar szürkemarhák és juhok.

Hirdetés

Megújult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNP) három állattartó telepe a Szabadics Zrt. kivitelezésében. A tavaly július óta 446 millió forintból megvalósult beruházást pénteken adták át a barcsi Dráva Kapu Bemutatóközpontban.

A képre kattintva galéria nyílik!

Závoczky Szabolcs, a nemzeti park igazgatója elmondta: az igazgatóság által a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) elnyert pénzből:

  • a Barcshoz tartozó Drávaszentesen karámrendszer és szociális létesítmény épült,
  • a szintén somogyi Nagybajom-Homokpusztán racka juhok tartására alkalmas állattartó telep létesült,
  • a Tolna megyei Nagydorogon a cikta juhok tartását szolgáló telepüket fejlesztették,
  • és mezőgazdasági gépeket is vásároltak a területek kezeléséhez.

Mindezzel jelentősen javulnak az őshonos állattartás és -tenyésztés feltételei. A nemzeti park a három helyszínen mintegy 1300 állatot, szürkemarhát, racka és cikta juhot tart.

Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, Závoczky Szabolcs, a DDNP vezetője, Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Szabadics Attila, a kivitelező Szabadics Zrt. alelnöke a DDNP megújult állattartó telepének avatásán.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár kiemelte, azért fontos az állattartó telepek infrastrukturális fejlesztése, hogy az őshonos állatokat be lehessen vonni a természet karbantartásába, biztosítva a rétek, gyepek, illetve az ott kívánatos ökoszisztéma fennmaradását. A barcsi telep esetében méltatta a gyors kivitelezést, és hogy az épületek építészetileg tájba illőek.

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a nemzeti park beruházása nemcsak a természeti értékek megóvásához, hanem az ökoturisztikai attrakciók számának növeléséhez, a turizmus élénküléséhez is hozzájárul.

Galéria

Szabadics Zrt.Mi épül?Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)ökoturizmusBarcsNagydorog

Hírlevél

Hirdetés