2024.03.02, Szombat
Szuper családi kirándulóhellyé alakul a Sötétvölgyi-tó
mapio.net (Zoltan Molnar)

Szuper családi kirándulóhellyé alakul a Sötétvölgyi-tó

MTI

2018.03.05. 11:39 - Antal Zsófia

A Tolna megyei horgásztó környékén új kirándulóközpont, családi piknikrét és játszótér épül, valamint felújítják a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvényt is.

Hirdetés

Megújul a Szekszárdtól nyugatra, Kakasdnál található sötétvölgyi horgásztó környezete. A Gemenc Zrt. erdőgazdaság közleménye szerint a 12,5 hektáros tó mellett, a korábbi fabarakk helyén 2018 nyarára egy 120 négyzetméteres, többfunkciós fogadóépület készül, ahol vendéglátóhely, horgászcikkeket árusító bolt, kerékpárjavító műhely várja majd a látogatókat, illetve itt alakítják ki a halőr és az erdészet irodáját is.

A tó délkeleti sarkánál lévő ligetben családi összejövetelekre, piknikezésre, beszélgetésre alkalmas parkot alakítanak ki szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal. Ugyanitt egy süllőfészek elnevezésű, egyedi játszóteret is terveznek, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. Fő eleme egy látszólag rendezetlen, valójában gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi famászáshoz hasonló élményt kínál.

Megújul a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvény is, ahol pihenőhelyeket építenek ki a tó körüli gyalogút mellett, a szigetre pedig fahidakon sétálhatnak majd be a kirándulók.

A horgászok, kerékpáros és bakancsos turisták által kedvelt hely az 502 hektáros sötétvölgyi erdő mellett fekszik, amely 1975 óta helyi jelentőségű természetvédelmi terület. Az erdő különlegessége a 170 éves cseres-tölgyes társulás, amely Tolna megye egyik legidősebb erdeje, illetve az itt fészkelő védett madarak, többek között a csuszka, a fekete harkály, a békászósas és a fekete gólya.

Mi épül?látogatóközpontturizmusközparkKakasd

Hírlevél

Hirdetés