2024.04.24, Szerda
Apátfalván és Bonyhádon is sportcsarnokot avattak

Apátfalván és Bonyhádon is sportcsarnokot avattak

mti, magyarepitok.hu

2018.04.08. 09:30 - Hegedűs Gergely

Az apátfalvi létesítmény valamennyi teremsportot kiszolgálja, a bonyhádi csarnok 1000 négyzetméterről 1800 négyzetméterre bővült.

Hirdetés

A Csongrád megyei Apátfalván 938 millió forintos beruházásban 2263 négyzetméteres alapterületű, kétszintes, 224 ülőhellyel ellátott sportcsarnok jött létre a System Service Kft. kivitelezésében. A költségekből 660 millió forintot TAO-támogatás fedezett. A multifunkcionális csarnok nemcsak a labdarúgókat, hanem valamennyi teremsport művelőit kiszolgálja, és nemzetközi futsal mérkőzések rendezésére is alkalmas.


Közösségi rendezvényekre is alkalmas lesz

A csarnokban a hétköznapokon az általános iskolások testnevelés óráit tartják, ezt követően az utánpótlás, illetve felnőtt labdarúgók használják. Az intézmény a Makói Kézilabda Club által szervezett eseményeknek is helyszínt biztosít. A csarnokot az amatőr labdarúgók és kézilabdások is igénybe veszik, hétvégente pedig ingyenes alakformáló tornát szerveznek a csaknem háromezer lakosú községben élőknek.

Az átadón Szekeres Ferenc polgármester elmondta, több mint negyven éve nem történt hasonló ingatlanberuházás a községben, akkor a helyi általános iskolát építették fel. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt hangsúlyozta, e fejlesztés megadja az együttlét lehetőségét az apátfalvaiaknak, mert közösségi rendezvények helyszíneként is működik majd.  


Mobil lelátó növeli a befogadóképességet Bonyhádon

Hasonló beruházást adtak át a Tolna megyei Bonyhádon, ahol csaknem 700 millió forintos állami forrásból felújították és bővítették a sportcsarnokot. A projektben a meglévő épületszerkezet és gépészet felújítása mellett a csarnok földszinti része 900-ról 1200 négyzetméteresre, emeleti része 150-ről 600 négyzetméteresre bővült. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épült, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítettek, valamint megteremtették az akadálymentes közlekedés feltételeit is.

Az 1978-ban épült létesítmény több mint 1000 négyzetméteresről 1800 négyzetméteresre bővült. Filóné Ferencz Ibolya polgármester a beruházás szükségességéről szólva azt hangsúlyozta, hogy a létesítményt "hétfő reggeltől vasárnap estig" használják a város lakói sport- és kulturális célokra egyaránt.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásoksportcsarnokApátfalvaBonyhádSystem Service Kft.

Hírlevél

Hirdetés