2018.07.19, Csütörtök
Monorban új óvoda, Dunaharasztiban új bölcsőde épül a növekvő gyereklétszám miatt
dunaharaszti.hu

Monorban új óvoda, Dunaharasztiban új bölcsőde épül a növekvő gyereklétszám miatt

monor.hu

2018.04.09. 11:38

Antal Zsófia

Mindkét Pest megyei település pályázati úton alapozta meg a beruházást.

Hirdetés

Háromcsoportos óvoda épül Monoron a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában - számolt be a monor.hu. A projekt megvalósításához az önkormányzat 300 millió forintos támogatást nyert el a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán.

monor.hu

Az új, 658 négyzetméteres épület 2019 őszére készülhet el - mondta el Rajki László, a Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. vezetője még a pályázat beadása kapcsán. A beruházásra a növekvő gyermekszám miatt van szükség. Az óvoda terveit a Dóm Építészműterem Kft. készítette el még 2015-ben.


Dunaharasztiban is közel 300 milliós projekt indul

A közbeszerzési értesítő alapján Dunaharasztiban is hasonló fejlesztés indul. A székesfehérvári F-Építő Generál Zrt. kivitelezi a település új bölcsődéjét, mely 661 négyzetméteres hasznos alapterülettel épül fel a Knézich utca 19. szám alatt.

Az építkezés költsége nettó 285,66 millió forint. A bölcsőde felépítésére a város önkormányzata a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése elnevezésű pályázatán nyert el támogatást még tavaly júliusban.

A város honlapja szerint idén augusztusra elkészülő bölcsődében 525 négyzetméteren csoportszobák és szociális helyiségek kapnak majd helyet, emellett lesz egy 52 négyzetméteres tálalókonyha és egy 84 négyzetméteres tetőtér is.

Monoróvoda