2024.03.19, Kedd
16 kapun dokkolnak a kamionok az új pátyi logisztikai központban
illusztráció

16 kapun dokkolnak a kamionok az új pátyi logisztikai központban

magyarepitok.hu

2018.05.29. 13:50 - Antal Zsófia

A Euronics a 12 ezer négyzetméteres csarnokból látja el áruval az egész országot, a tovább bővíthető létesítmény már most 60 embernek ad munkát.

Hirdetés

Október után ismét új épületet adtak át a pátyi ipari parkban: elkészült a Euronics új logisztikai központja. A műszakicikk-kereskedelmi lánc egyedi igényei szerint megépült 12 ezer négyzetméteres létesítményben 60 ember dolgozik majd. A csarnokot mintegy 2,5 milliárd forintból fejlesztette a NIPÜF Zrt., a kivitelezést pedig a a West Hungária Bau Kft. végezte.

A hatékony ki- és berakodást 16 dokkolókapu, a kamionok könnyű manőverezését pedig a nagy méretű öböl segíti: az épület környezetében több mint 16 ezer négyzetméteren alakítottak ki aszfalt-, illetve térkőburkolatot. Az előkészítés során csaknem 80 ezer köbméternyi földet mozgattak meg, a szerkezetbe pedig 6700 köbméternyi beton mellett 70 tonna acélt építettek be.

Az A kategóriás csarnokban 350 négyzetméternyi iroda is helyet kapott, és a létesítmény a későbbiekben igény szerint bővíthető. Az épületben háromféle – tömbös, állványos, illetve úgynevezett értéktári polcos – technológiát alkalmaznak, hogy valamennyi termékkategória számára a megfelelő tárolási megoldást biztosítsák.

whb.hu

 

A teljes országos hálózatot és a webáruházat is innen szolgálják ki

A Euronics kizárólagos hazai képviselője a magyar tulajdonú Vöröskő Kft. A kereskedelmi vállalkozás a pátyi komplexumból szolgálja ki csaknem 70 üzletből álló országos hálózatát. Az új központ az eddiginél jobban igazodik a cég igényeihez a jobb kihasználhatóság, a bővítési lehetőség és a korábbiaknál alacsonyabb fajlagos költségek miatt – ismertette Kocsis Norbert, a Vöröskő Kft. beszerzési és logisztikai igazgatója.

A vállalat tervei között szerepel egy saját üzemeltetésű logisztikai rendszer létrehozása, amelyhez szintén jó alapot kínál az új raktár. Az igazgató megjegyezte, a vásárlók gyorsabb kiszolgálása és a szélesebb választék egyaránt a fogyasztók elégedettségét szolgálják. Az új raktárból elégíti ki a Euronics a megnövekedett webáruházi keresletet is, ami jelentős termékválaszték-bővítést tesz lehetővé.

„A létesítmény klasszikus built-to-suit fejlesztés, azaz a megrendelő egyedi igényei szerinti paraméterekkel épült fel. A Vöröskő Kft. révén tovább bővül a NIPÜF Zrt. által kiszolgált ágazatok köre, ez a későbbi projektek során folytatódik. Eddig mintegy 780 hektárnyi fejlesztési területet vásároltunk országszerte, és további 120 hektárról folytatunk tárgyalásokat. Több városban jelenleg is zajlanak beruházásaink, az Országos Ipari Park Koncepció keretében Magyarország csaknem minden megyéjében jelen leszünk. Az a célunk, hogy modern létesítményeink révén élénkítsük a helyi gazdaságot és ösztönözzük a magas hozzáadott értéket képviselő szektorokban tevékenykedő vállalatok letelepedését”

– mondta Török Zsombor, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Mi épül?logisztikai központipari parkcsarnoképítésPátyNIPÜF

Hírlevél

Hirdetés