2024.04.24, Szerda
Egyik legszebb épülete mellé építi fel a Zene Házát Sárvár
fotó: sarvar.hu

Egyik legszebb épülete mellé építi fel a Zene Házát Sárvár

magyarepitok.hu

2018.05.05. 11:07 - Hegedűs Gergely

Az intézmény 200 fős előadóteremmel, akusztikus burkolattal, lifttel, kiállítótérrel és kávézóval jön létre.

Hirdetés

Kihirdették a sárvári Zene Háza köszbeszerzésének végeredményét. A nettó 329 millió forintos szerződéses értékkel bíró beruházást a helyi székhelyű Sárvár-Ház Kft. kivitelezi a Vas megyei településen.

A sárvári önkormányzat honlapján megjelent kommunikációs tervből kiderül, az intézmény a térség kulturális – elsősorban zenei – kínálatának biztosít majd hátteret. A cél egy egész évben üzemelő, színvonalas rendezvényekre alkalmas helyszín kialakítása.

Az új közösség épületnek helyt adó belvárosi telken található az 1836-ban, klasszicista stílusban épült művészeti iskola, ami a város egyik legszebb látványossága. Ugyanakkor a Zene Háza a Nádasdy-várnak és a több százéves helyi arborétumnak is a szomszédságában lesz.

A most megjelent hirdetmény szerint az új épület 549 négyzetméteres lesz, kialakításához egy korábbi kiszolgáló épületet le kell bontani. Az intézmény többek közt akusztikus burkolattal, lifttel és színpaddal jön létre. A kommunikációs terv alapján 200 fős előadóteremmel, kiállítótérrel és kávézóval látják el az új közösségi házat.

Mi épül?turizmusSárvárközösségi épületek

Hírlevél

Hirdetés