2024.04.24, Szerda
Közel kétezer négyzetméteresre nő a Debreceni Egyetem terápiás központja
magmuterem.hu

Közel kétezer négyzetméteresre nő a Debreceni Egyetem terápiás központja

kozbeszerzes.hu, kancellaria.unideb.hu, dryvitprofi.hu

2018.05.29. 12:28 - Antal Zsófia

A Nagyerdei Stadionban tavalyelőtt megnyílt, Közép-Európában egyedülálló létesítményt helyi cég, a Dryvit Profi bővíti egy meglévő épületrész átalakításával.

Hirdetés

Kibővül a Debreceni Egyetem 2016-ban átadott Sportdiagnosztikai, életmód- és terápiás központja a helyi Dryvit Profi Kft. kivitelezésében. A Nagyerdei Stadion keleti oldalán (a 39-től 45-ig terjedő raszterekben) nettó 204,6 millió forintból megvalósuló beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretéből finanszírozza az egyetem.

A munka során átalakításra kerül egy, a stadion épületében található 724 négyzetméteres épületrész, melyet összenyitnak a meglévő, 1100 négyzetméteres központtal. Az átalakítás során új rendelők, irodák, öltözők és terápiás helyiségek jönnek létre, valamint elhelyeznek egy röntgenkészüléket is. A diagnosztikai centrum célja, hogy modern környezetet biztosítson a sportolók rehabilitációs és terápiás kezeléséhez, támogatva a minőségi ellátást és a gyors rekreációt.

Az átalakítandó terület jelenleg szerkezetkész állapotban van, innen indul tehát a munka. A Dryvit feladata lesz a padlószerkezet építése, válaszfalak, nyílások kialakítása, a belső felületképzések, valamint a villanyszerelési és gépészeti munkálatok. Az épület meglévő tartószerkezeti rendszere és homlokzati képe változatlan marad, s már a közműcsatlakozások is készen vannak.

Mi épül?GINOPsportberuházásokDebrecenegészségügyi fejlesztésDryvit Profi Kft.

Hírlevél

Hirdetés