2024.03.29, Péntek
A Confector munkájával fejlődik Gödöllő katolikus középiskolája
Képek: A gimnázium épületei (wirewill.hu, vaciegyhazmegye.hu)

A Confector munkájával fejlődik Gödöllő katolikus középiskolája

magyarepitok.hu

2018.06.11. 15:03 - Szabó Ákos

A Premontrei Szent Norbert Gimnázium két épületében összesen több mint 1500 négyzetmétert érintenek a munkálatok.

Hirdetés

Megújul Gödöllőn a Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Kollégium, az egyházi intézmény több épületét összesen mintegy 1500 négyzetméteren fejlesztik – derül ki a közbeszerzési adatokból. Miután az állam az év elején jelentős forrásokat biztosított középiskolát fenntartó premontrei rend több ingatlanjának felújítására, hamarosan megkezdődhet a kivitelezés Gödöllőn. A munkálatokat a fővárosi központú Confector Mérnöki Iroda Kft. végzi el mintegy 192 millió forintos költségvetéssel.

 

Tantermek és a kollégiumi szobák is megújulnak

A fejlesztés során a nagy múltú gimnázium A és B épületében többek között

  • tantermeket újítanak fel és alakítanak át,
  • szaktantermeket restaurálnak és alakítanak ki,
  • kollégiumi szobákat adnak át,
  • új padló- és falburkolatot kap számos terület,
  • illetve a B épület összes nyílászáróját lecserélik.

Emellett gépészeti fejlesztésekre is sor kerül. A beruházás az A épületben 255, a B épületben pedig 1385 négyzetmétert érint.

 

 

Közel 100 éve alapították a gimnáziumot

A jelenleg a gödöllői Takács Menyhért út 2. szám alatt működő Premontrei Szent Norbert Gimnázium jogelődjét 1923-ban hozták létre. Az iskolát a trianoni béke által feldarabolt országból érkező, a háború után megszüntetett kassai, rozsnyói és nagyváradi rendi gimnáziumok szerzetes tanárai munkájával indították el. Ebben a formájában 1948-ig működhetett, amikor a többi egyházi gimnáziummal együtt államosították, épületeit elkobozták.

A premontrei gimnáziumot 1992-ben élesztették újra a régi intézményhez közeli épületekben, a gimnázium ingatlanjai az ezt következő években fejlesztéseken estek át. Most a Confector munkájával fejlődhet tovább az iskola. A vállalat eközben más egyházi beruházáson is dolgozik: a cég végzi el a fővárosi Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templom restaurációját is.

Mi épül?Gödöllőoktatási beruházásegyházi fejlesztésekCONFECTOR Mérnöki Iroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés