2024.03.29, Péntek
Országos vízitúraprogramban adták át Tokaj szabadidőközpontját
mti

Országos vízitúraprogramban adták át Tokaj szabadidőközpontját

mti, magyarepitok.hu

2018.06.15. 09:57 - Szabó Ákos

Csak a Felső-Tiszán tizennégy új, vagy megújult állomás várja a táborozó gyerekeket.

Hirdetés

Csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a Tokaji Vizitúra Központot. Az új épület az országos Vízivándor Program egyik fontos helyszíne, melyben felső tagozatos és középiskolás fiatalok mehetnek vízitúrákra az ország hat fontos folyamszakaszán: a Felső-Tiszára, a Bodrogra, a Dunakanyarba, az Alsó-Duna szakaszára, a Szigetközbe és a Körösök vidékére. A programban számos helyszínen megállhatnak éjszakára a táborozók: csak a mostani átadással is érintett felső-tiszai szakaszon tizennégy központ és pihenőhely várja őket.

 

illusztráció: vizivandor.hu

 

Gyors munkával készült el a központ

A most átadott épület is a táborozások infrastruktúrájának része, többek között vizesblokkal és kisegítő helyiségekkel is kiszolgálja majd az erre járó fiatalokat, illetve lehetőséget nyújt arra, hogy megpihenjenek útjuk során egy-egy éjszakára. A beruházást a sárospataki Épszer Zrt. kivitelezésében hajtották végre 382 millió forintos kerettel - derül ki a közbeszerzési adatokból.

A fejlesztés során nem csupán a kiszolgálóközpont épült meg és sátorhelyeket alakítottak ki, hanem a terület tájrendezésére is sor került. 382 méter hosszú kerítést alakítottak ki 3 kapuval, burkolt úttal kapcsolták össze a létesítményt a közúthálózattal, illetve belső utakat és tűzrakóhelyeket is átadtak. Emellett közműkapcsolatokat is kialakítottak és 16 elektromos világítóelem elhelyezésére is sor került.

 

Nagy figyelmet fordít a kormány a sportra

 

mti

Az átadón Orbán Viktor miniszerelnök elmondta: a kormány célja, hogy 2030-ra Európa egyik legegészségesebben élő nemzete legyen a magyar. Hozzátette: jelenleg ugyanis miközben a magyarok tisztelik élsportolóikat, a kontinens egyik legkevesebbet sportoló nemzetei közé tartoznak, a fiataloknak pedig mindössze 36 százaléka sportol rendszeresen. A sport- és szabadidős tevékenységek a jövő évi büdzsében is kiemelt támogatást kapnak - közölte a miniszterelnök.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokTokajÉpszer Zrt.

Hírlevél

Hirdetés