2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új sportcsarnok épül a hatvani cukorgyár helyén
illusztráció - fotó: MTI

Új sportcsarnok épül a hatvani cukorgyár helyén

magyarepitok.hu

2018.06.01. 10:36 - Hegedűs Gergely

Két évtizede lobbizik a város a létesítményért, ami által a kézilabdások, futsalosok, kosarazók és a küzdősportok képviselői is otthont nyernek.

Hirdetés

A TED-en megjelent a hatvani multifunkcionális sport-és rendezvénycsarnok közbeszerzése. Az ajánlattételi felhívás szerint a beruházásba beletartozik a kapcsolódó utak, parkolók, közművek, továbbá a parképítési munkák megvalósítása.


Mozgatható térelválasztó fal és multifunkciós terek

A csarnok a Zagyva és a vasút közötti területen, az 1889-től 2004-ig működő cukorgyár helyén jön létre. A háromszintes építmény hasznos területe összesen 2800 négyzetmétert tesz ki. A lelátó három szektorból épül fel három darab betolható mobil lelátóval, a befogadó képessége 1100 fő lesz.

Az építési terület adottságai miatt cölöpalapozással készülő csarnok két részre osztható lesz. Ezt a középvonalon vasbeton főtartókra szerelt leengedhető térelválasztó fal biztosítja. A független szerkezetű előregyártott vasbetonszerkezetű csarnok egy azonos épületszélesség monolit vasbeton pillérvázas kiszolgáló épületet kap. A létesítmény ruhatárral, kávézóval, öltözőkkel, VIP-lelátóval és iroda helyiségekkel és multifunkciós terekkel jön létre.


Sport- és kulturális központ születik a gyár helyén

A projekt egy 2016-os sajtótájékoztatóján Horváth Richárd polgármester elmondta, Hatvanban több mint 20 éve jelent nehézséget a városi sportcsarnok hiánya. Korábban már több ciklusban próbálkoztak ennek megvalósításával a városvezetők, sikertelenül. A csarnok amellett, hogy a kézilabdások otthona lesz, befogadja a futsalosokat, kosarazókat és a küzdősportok képviselőit is. Ugyanakkor a mérkőzések és edzések mellett, más rendezvényeket is tartanak majd benne.

Az önkormányzat egy sport- és kulturális központot alakítsanak ki az egykori cukorgyár területén, ennek keretében egy jégcsarnok létrehozását is tervezi.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokHatvan

Hírlevél

Hirdetés