2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

High-tech autóipari csarnokot adott át Miskolcon a Weinberg
weinberg93.hu

High-tech autóipari csarnokot adott át Miskolcon a Weinberg

weinberg93.hu

2018.07.13. 13:09 - Antal Zsófia

Az ötezer négyzetméteres, 6 milliárdos beruházásban felépült szerszámgyár segíti a műszaki felsőoktatást és több mint száz új munkahelyet teremt.

Hirdetés

Felépült a miskolci Spinto Hungária Kft. ötezer négyzetméteres szerszámgyára és portaépülete – számolt be honlapján a projektet kivitelező Weinberg ’93 Kft. A közel 6 milliárd forint értékű beruházásban létrejött csarnokban modern autóalkatrészek sorozatgyártása indul be hamarosan.

A fejlesztés közel 100 autóipari szakmunkásnak és 35 mérnöknek ad munkalehetőséget, akik a legmodernebb technológiákkal dolgozhatnak. A terület nagysága lehetővé teszi a későbbi terjeszkedést is, amennyiben újabb funkciókkal bővülne az üzem.

kép: weinberg93.hu

A magyar tulajdonú Spinto 2017 őszén kezdte meg működését Miskolcon, ekkor indult a csarnok kivitelezése, ahol jelenleg már a szerszámgyártó berendezések telepítése zajlik a precízen elkészített gépalapokra. Hamarosan megérkezik a legnagyobb megmunkálógép, egy 5 tengelyes maró, melyből összesen csupán 5 db van a világon.

Különösen fontos a beruházás oktatási szempontból is, mivel a duális képzés keretein belül a műszaki felsőoktatásban résztvevők megismerkedhetnek azokkal a high-tech berendezésekkel, amelyekkel a cég dolgozik. A Weinberg beszámolójában kiemelték azt is, hogy a csarnok valódi hozzáadott értéket teremt a szektorban és piaci rést tölt be az autóipari termelés területén, növelve a térség és a magyar gazdaság versenyképességét.

munkahelyekWeinberg '93 Építő Kft.Mi épül?autóiparüzemépítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés