2024.04.19, Péntek
Már tesztelik a kaposvári versenyuszoda medencéjét
Az építkezés állapota július elején (fotó: Magyar Építő Zrt.)

Már tesztelik a kaposvári versenyuszoda medencéjét

magyarepitok.hu

2018.07.18. 15:12 - Antal Zsófia

A Fertődi Építő és a Magyar Építő tavasszal adja majd át a Nemzetközi Úszószövetség minősítése szerint készülő, a Virágfürdővel is összekötött létesítményt.

Hirdetés

A tavaly nyári alapkőletétel óta elérte az 50%-os készültséget Kaposvár új versenyuszodája. A Fertődi Építő Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciumában 4,5 milliárd forintból épülő létesítményben 50x25 méteres, a FINA (Nemzetközi Úszószövetség) előírásainak megfelelő medence kap helyet, s ütemterv szerint 2019 tavaszától áll majd a versenysportolók rendelkezésére.

A képre kattintva megnyíló galériánkban a tetőszerkezet tartógerendáinak június eleji beemelése látható (fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu), az utolsó két kép viszont már a júliusi állapotot mutatja (a képek forrása a Magyar Építő Zrt.).

Seres György, a Magyar Építő létesítmény főmérnöke a Magyar Építőknek beszámolt róla, hogy az előrehaladás megfelel az ütemtervnek, hiszen már:

  • elkészült a vasbeton szerkezet,
  • megépültek az előregyártott vasbeton szerkezetű lelátók,
  • helyükre kerültek a tetőszerkezet fatartói és folyik a tetőhéjazat építése is,
  • belül készülnek a válaszfalazások, vakolások, azaz a helyiségek kialakítása,
  • és megkezdődtek a gépészeti, vízgépészeti szerelések is.

Fontos lépcsőfok továbbá, hogy előkészítés alatt van a medence víztartási próbája, valamint megkezdték a Virágfürdő és a versenyuszoda közötti összekötő folyosó tartószerkezetének kiépítését. Ez teremti majd meg a közvetlen kapcsolatot a fürdő 25 méteres medencéje és az uszoda medencéje között. A következő lépés a homlokzat panelborításának kialakítása lesz, mely szintén rövidesen indul.

Galéria

Magyar Építő Zrt.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Mi épül?sportberuházásokKaposváruszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés