2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Szocreál MÁV-szállóból épít modern kollégiumot Tatabánya

Szocreál MÁV-szállóból épít modern kollégiumot Tatabánya

mti

2018.07.06. 09:13 - Hegedűs Gergely

Az ötszintes épület közel egymilliárd forintos beruházásban újul meg a Modern Városok program keretében.

Hirdetés

Középiskolai kollégiummá alakítják a Tatabánya központjában lévő ötszintes egykori MÁV-szállót a Modern városok program keretében. A kivitelezési munkálatokat az EP Konstruktív Kft. és az IMV Kft. végzi a közel 2900 négyzetméteres hasznos alapterületű ingatlanon. A csaknem egymilliárd forintos beruházás kivitelezési szerződését csütörtökön írták alá. A részletekről Schmidt Csaba polgármester számolt be.

Az 1970-es évek elején emelt szocreál stílusú épületből modern, száz férőhelyes diákszállást hoznak létre, szintenként 11 kétágyas és egy háromágyas szobával, kétszobánként egy vizesblokkal.

A teljes épület akadálymentesített lesz, kicserélik az elöregedett ablakokat és az ajtókat, korszerűsítik a belső közműhálózatot és szigetelik az egész házat. A felújítás 2019 nyarára készül el, a kollégium üzemeltetését a Tatabányai Tankerületi Központ látja el.

Az épületet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapta meg az önkormányzat. A Modern városok program keretében a kormánnyal kötött együttműködési megállapodás 800 millió forint támogatást biztosított a beruházáshoz, a fennmaradó költségeket a város fedezi.

Mi épül?építőipari cégekModern városok programTatabányakollégiumfejlesztésEP Konstruktív Kft.IMV Kft.

Hírlevél

Hirdetés