2024.03.19, Kedd
A Strabagnak köszönhetően frissül fel a győri Malomliget
zoldkalauz.hu

A Strabagnak köszönhetően frissül fel a győri Malomliget

ted.europa.eu

2018.08.08. 11:10 - Antal Zsófia

A sűrűn lakott Nádorváros egyik tüdeje a park, ahol a tereprendezés mellett új növényeket ültetnek, új burkolatokat készítenek és számos új utcabútort helyeznek ki.

Hirdetés

Szerepet vállal a győri zöld város kialakítási projektben a STRABAG Általános Építő Kft.: 158 millió forintból átépítik a nádorvárosi Malomligetet és a Nemzetőr utcát - derül ki a TED-en közzétett eredménytájékoztatóból.

A mintegy három hónapig tartó munka során elbontják a meglévő burkolatokat, több mint 12 ezer négyzetméteren tereprendezést végeznek és új burkolatokat (részben sportpálya burkolatot) alakítanak ki. Emellett kihelyeznek új játszóeszközöket, kandelábereket, padokat és hulladékgyűjtőket, több mint 700 növényt ültetnek, ehhez 7300 négyzetméteren automata öntözőrendszert építenek ki.

A Malomliget a Google Maps-en

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósítja meg a zöld város projektet, melynek – a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. honlapja szerint – a Malomliget mellett része a nemrégiben szintén kivitelezőre talált Herman Ottó utcai Vásárcsarnok felújítása, illetve a körülötte található zöldterület rendezése.

GyőrStrabagMi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közpark

Hírlevél

Hirdetés