2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Európa hatodik legnagyobb baromfiüzeme épül fel Kelet-Magyarországon
A Master Good baktalórántházi létesítménye (recity.hu)

Európa hatodik legnagyobb baromfiüzeme épül fel Kelet-Magyarországon

mti

2018.08.28. 10:22 - Szabó Ákos

A Master Good kisvárdai üzemét bővíti tovább magas fejlettségű technológiai megoldások felhasználásával.

Hirdetés

Miután 2016-ban mintegy 8,9 milliárd forintból lépett szintet egy 500 új munkahelyet teremtő beruházással a Master Good Kft., most még nagyobb fejlesztésbe kezdenek. A magyar tulajdonú családi vállalkozás vezetői hétfőn bejelentették: összesen 15 milliárd forintos kapacitásbővítő fejlesztésbe kezdenek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárdai gyártóközpontjukban.

 

Másfélszeresére nő a cég árbevétele

 

Bárány László, a Master Good Kft. ügyvezetője (mti)

A technológiaintenzív projektet az állam mintegy 3,4 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) egy új programján keresztül. A közel százéves Master Good ügyvezetője elmondta:

a tudásintenzív beruházással a kisvárdai üzem a hat legnagyobb kapacitású európai baromfifeldolgozó közé kerül.

Bárány László hozzátette: a fejlesztést követő második évben 50 százalékkal nőhet a cégcsoport árbevétele, hosszabb távon javulhat tőkevonzó képessége, fejlődési lehetőségei pedig bővülnek.

 

450 beszállító jár jól a beruházással

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen rámutatott: a teljes foglalkoztatottság megközelítésével csak a munkahelyek termelékenységének javítása hozhat újabb fejlődést, ezért a versenyképesség megőrzését a technológiai beruházások biztosíthatják.

 

Szíjártó Péter tárcavezető (mti)

A gyárban alkalmazott munkavállalók bére várhatóan kétszámjegyű növekedésnek indul és a 450 beszállító is biztos megélhetésre számíthat. A Master Good tavaly 69 milliárd forint árbevételt ért el, termékeinek közel háromnegyedét külföldön, 40 országban értékesítették.

Mi épül?Nemzeti Befektetési ÜgynökségKisvárdaélelmiszeriparüzemfejlesztésokostechnológia

Hírlevél

Hirdetés