2024.04.20, Szombat
Újabb projektet nyert el Pannonhalma környékén a Merkbau
pannonhalmiborvidek.hu

Újabb projektet nyert el Pannonhalma környékén a Merkbau

kozbeszerzes.hu

2018.08.23. 12:30 - Antal Zsófia

Ismét borászattal gyarapítja a térség értékeit a kiskunhalasi cég: a tényői domboldalban alakítanak ki kóstolótérrel, terasszal felszerelt, panorámás épületet.

Hirdetés

Tar Attila pannonhalmi borvidékhez tartozó borászata számára kivitelez új épületet a Merkbau Kft. – derül ki a Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredménytájékoztatóból. A Pannonhalmától nyugatra fekvő Tényő településen épül meg az új, 705 négyzetméteres borászati létesítmény, nettó 294,8 millió forintból. A projekt az uniós Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” című pályázat forrásaiból valósul meg.

Az épület a déli oldalon kétszintes kialakítású lesz, félig a terepbe süllyesztve, lapostetővel. A felső szint kiugrása izgalmas képet mutat majd a falu irányából és a bekötőútról nézve, míg a földszinti külső fal szőlővel futtatott betonfelülettel épül ki.

A borászat a település északi végén, a piros körrel jelölt helyen épül fel.

Az alsó szintre kerül a pince főbejárata, a több mint 400 négyzetméteres pincetér, illetve egy személyzeti öltözőblokk, raktárak, labor, iroda, és az emeletre felvezető lépcső. Az emeleten 40 főt befogadó vendéglátótér kerül kialakításra, pergolával fedett terasszal, valamint lesz itt mosdó, melegítőkonyha, egy kisebb iroda és a présház. A pincészet központi tere a kóstolótér, ahonnan a pincébe is belátni, déli és nyugati irányban pedig nagyszerű kilátást nyújt a völgyre. A hidegebb időben fatüzelésű kandalló is biztosítja majd a vendégek felmelegedését.

A pince nettó alapterülete 544,5, a földszinté pedig 160,5 négyzetméter lesz. A pincetér tartószerkezetét úgy alakítják ki, hogy később könnyűszerkezetes födém építhető bele, helyet biztosítva a bortechnológiai fejlesztéseknek. A telek nyugati oldalán grillezőterasz is kialakításra kerülhet.

A Merkbau Kft. tíz évvel ezelőtt kivitelezte első Győr-Moson-Sopron megyei projektjét (szintén egy borászatot), s a győri projektiroda azóta számos sikeres építkezéssel büszkélkedhet. A pannonhalmi kosárlabdacsarnok megépítéséért Építőipari Nívódíjban is részesültek.

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Mi épül?borászatTényő

Hírlevél

Hirdetés