2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Tartósítószermentes gyümölcslevet présel Szécsény épülő üzeme
Illusztráció (MTI)

Tartósítószermentes gyümölcslevet présel Szécsény épülő üzeme

MTI

2018.09.11. 10:39 - Veres Ida

A nógrádi hűtőház tavaszra, a gyümölcsfeldolgozó nyárra fog elkészülni.

Hirdetés

Hűtőház és gyümölcsfeldolgozó épül a Nógrád megyei Szécsényben. Az önkormányzat és a budapesti székhelyű Házikó Farm Kft. közös beruházásaként létrejövő hűtőház alapkőletétele megtörtént, kivitelezése 140 millió forintból valósul meg.

A hűtőház az év végére megépül, az engedélyezések és a próbaüzem után 2019 tavaszától fog működni. A hűtőházzal egy telephelyen a Házikó Farm Kft. 2019 nyarára gyümölcsfeldolgozót is épít:

a 400 millió forintos beruházás a vidékfejlesztési program 50 százalékos támogatásával jön létre, ahol tartósítószermentes, frissen préselt gyümölcslevet állítanak majd elő.

A 2016 júliusában Szécsény önkormányzatával, a Házikó Farm Kft-vel és az Agri Kulti Nonprofit Kft-vel közösen létrehozott HáziCool Kft. 115 millió forintos támogatást nyert el a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, ebből valósul meg a hűtőház építése.

 

A gazdáknak és a tanulóknak is hasznos a beruházás

Skuczi Nándor, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke a hűtőház alapkőletételén hangsúlyozta, hogy a környékbeli gazdákat, őstermelőket, agrárvállalkozókat is erősíti a beruházás. Szécsény városát azért is nevezte jó helynek a fejlesztéshez, mert a városban működő mezőgazdasági szakközépiskola tanulói gyakorlaton is részt vehetnek itt.

A Nógrád megyei Berkenyében májusban épült gyümölcsfeldolgozó. A Berkenyei Faluszövetkezet beruházásában megépült üzem Magyarország egyik legnagyobb fagyasztottgyümölcs-feldolgozója.

Mi épül?üzemépítéshűtőházNógrád megyeSzécsény

Hírlevél

Hirdetés