2024.04.20, Szombat
További részletek derültek ki az Ebes-Debrecen vasúti felújításról
Illusztráció: Nagy Mihály (magyarepitok.hu)

További részletek derültek ki az Ebes-Debrecen vasúti felújításról

magyarepitok.hu

2018.09.26. 10:47 - Veres Ida

A már nyáron megkezdett vasútvonal mellett egy vontatási alállomást is rekonstruálnak.

Hirdetés

Hamarosan megújul Ebes vasúti vontatási alállomása. A fejlesztés 1,7 milliárd forintból valósul meg, melynek munkálatait a Vasútvill Kft. kivitelezi – olvasható a TED tájékoztatójából.

A nyertes ajánlattevő cég feladata lesz a tervezés és a kivitelezés is, ami az alállomás teljes építészeti villamos primer és szekunder rekonstrukciójára vonatkozik.

A projekt során megújul továbbá 250 négyzetméteren a vezérlő és kapcsoló épületrész két szinten, valamint a segédüzem, illetve kiépítik a térfigyelő rendszert, a tűz- és vagyonvédelmet, és a diszpécser-rendszert.

Már zajlik a vasútvonal felújítása is

Ezzel párhuzamosan az Ágod-völgye Konzorcium kivitelezésében már zajlik az Ebes-Debrecen vasúti vonalszakasz felújítása, aminek során 7,65 km hosszú pálya újul meg. A projekt elkészültével ezen a szakaszon 160 km/h-val közlekedhetnek majd a vonatok és az autós közlekedés is javulni fog: a Határ úton új körforgalmi csomópont, a vasútvonal és a 4-es számú főút fölött a 4805 jelű út átvezetéséhez új közúti felüljáró, a szennyvíztelep irányába pedig 720 méter hosszú szervizút épül.

Mi épül?vasútfejlesztésDebrecenEbesVasutvill Kft.

Hírlevél

Hirdetés