2024.03.19, Kedd
Újabb részlet látott napvilágot a tram-train kapcsán
Illusztráció (RMweb)

Újabb részlet látott napvilágot a tram-train kapcsán

2018.09.20. 13:50 - Veres Ida

Szegeden építenek járműkarbantartó csarnokot a városokat összekötő új járműveknek.

Hirdetés

Tram-train járműkarbantartó csarnok épül a szegedi rendezőpályaudvaron. A kivitelezére vonatkozó ajánlati felhívást csütörtök délelőtt tette közzé a Közbeszerzési Hatóság.

Újabb részlet körvonalazódik a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő egyedi közlekedési eszköz kiépítésének munkálatai körül. A Szegedre tervezett karbantartó csarnok 2 876 m2 alapterületen kerül kiépítésre, melynek vasbeton pillérvázas épülete három fő egységből áll.
 

Az épület három egységre tagolódik

Az első egységben egy nagy belmagasságú, teljes hosszán daruzott, két javítóvágányos karbantartó csarnok épül. A karbantartási munkálatok közép- és oldalaknákban folynak majd, a mozgatást pedig 80 vm hosszúságú emelővágánnyal oldják meg.

A második egység egy nagy belmagasságú eszterga csarnok, középaknás kialakítással, mely a karbantartócsarnok felé eső oldalán kétszintes kiszolgáló épületrésszel egészül ki.

A harmadik egység a karbantartó csarnok északi oldalfalához csatlakozó, földszintes kialakítású, kiszolgáló épületrész lesz, ahol segédműhelyeket, tárolókat hoznak létre.
 

A próbajáratok lefolytatása is a kivitelező feladata

A csarnokban és annak területén kiépítik a közműveket és a csatornát, jelző, riasztó vagyonvédelmi és tűzvédelmi berendezés látják el. A járműjavításhoz szükséges eszközök (szerszámok, járműemelő) telepítése is a projekt részét képezi.

A nyertes ajánlattevő feladatát képezi többek között a próba üzemek, próbajáratok lefolytatása és sikeres lezárása. A próbaüzem, illetve próbajáratok időtartama maximum 180 naptári nap.
 

Már folynak a munkálatok a vonalon

Idén tavasszal a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kivitelezésében megkezdődtek a munkálatok, melyek során Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely között korszerűsítik a pályát, illetve második vágányokat építenek. A Szegeden és Hódmezővásárhelyen belüli szakaszokat a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. kivitelezi, a közműkiváltásokat pedig a Sade-Magyarország Kft. végzi el.

 

közlekedésfejlesztésStrabagSwietelsky Vasúttechnika Kft.Belfry PE Kft.Mi épül?építőipari cégekSzegedcsarnoképítésSade-Magyarország Mélyépítő Kft.tram-train

Hírlevél

Hirdetés