2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Már zajlik az algyői vasúti híd próbaterhelése a tram-train számára
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Már zajlik az algyői vasúti híd próbaterhelése a tram-train számára

magyarepitok.hu

2018.10.04. 11:38 - Antal Zsófia

A Swietelsky Vasúttechnika megerősítette az épülő Szeged-Hódmezővásárhely vasútvonalon fekvő algyői hidat, már folyamatban vannak a kötelező tesztek.

Hirdetés

Csütörtök reggel megkezdődött Algyő vasúti hídjának kötelező próbaterhelése, miután a Swietelsky Vasúttechnika Kft. megerősítette a műtárgyat a Szeged és Hódmezővásárhely között épülő tram-train számára.

A helyszínen elhangzott, hogy a hídépítő mérnökök megmérik a híd alakváltozásait, elhajlásait a négy darab, húsz tonna súlyú M62-es mozdony alatt, melyek még a kötelezően előírt próbaértéknél is nagyobb terhet jelentenek a híd számára.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Nyolc vonat jár majd Hódmezővásárhely és Szeged között

A tram-train beruházásban Hódmezővásárhelyen 3,3 km hosszú egyvágányú városi villamosvonal épül, három megállóhellyel és egy kétvágányú végállomással. A 135-ös számú vasútvonallal történő kapcsolat megteremtésére Szegeden és Hódmezővásárhelyen összekötő vonalszakasz épül a városi szakaszokig.

 

 

A két városi szakasz kapcsolatát a 135-ös számú vasútvonal Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert közötti újjáépített 22 kilométeres szakasza biztosítja. A megnövekedő forgalom kezelése érdekében mintegy 8 kilométer hosszan második vágányszakaszok létesülnek.

A projekt keretében megtörténik a Hódmezővásárhelyi Népkert és Algyő állomás felújítása, valamint járműtelep épül a Szeged rendező pályaudvaron. A szakaszon 8 db tram-train vonat közlekedik majd.

 

 

Galéria

Swietelsky Vasúttechnika Kft.Mi épül?HódmezővásárhelySzegedvasútfejlesztéshídfelújítástram-trainAlgyő

Hírlevél

Hirdetés