2024.03.29, Péntek
Másfél év alatt kap nyolcezer fős sportcsarnokot Székesfehérvár
Látványtervek: szekesfehervar.hu

Másfél év alatt kap nyolcezer fős sportcsarnokot Székesfehérvár

mti, kozbeszerzes.hu

2018.10.10. 09:49 - Szabó Ákos

A nettó 25,75 milliárd forintos fejlesztést a Telekom-székházat is határidőre kivitelező Market építi meg.

Hirdetés

Meghatározó szabadidős és sportberuházás indul Székesfehérváron: a Modern Városok Program keretében a 6000 (ideiglenes lelátókkal mintegy 8000) fős Alba Aréna beruházása kezdődik meg, miután döntött a témában a megyeszékhely önkormányzata. A szerződést megkötötték, így már csak a finaszírozást magára vállaló állam aláírása hiányzik a munkálatok megkezdéséhez - tájékoztat az MTI.

 

 

A nettó 25,75 milliárd forintos multifiunkciós sportcsarnok generálkivitelezését a Market Építő Zrt. vállalta a bejelentés szerint az első kapavágástól számított 18 hónap alatt. A nemrég az ország kiemelkedő irodaházprojektjét, a Magyar Telekom új budapesti székházát határidőre felépítő vállalat most a Budai út mellett épít 24 ezer négyzetméteres stadiont.

 

Hatalmas projekt rajtol el

A közbeszerzési kiírás szerint a projektben felépülő létesítményben térszín alatt több mint 10 ezer, a földszinten 7 ezer, a emeleten pedig mintegy 6200 négyzetmétereren készülnek el a központ létesítményei. Várhatóan többek között

  • legalább 66,7 ezer köbméternyi földmunkát,
  • 10 ezer négyzetméternyi betonacélszerelést,
  • valamint 14 ezer négyzetméternyi fémlemezfedést és annak elhelyezéséhez ugyanennyi fogadószerkezetet adnak át.

 

 

Emellett számos más feladattal együtt mintegy 4300 köbméternyi vasbetonfalat, 6700 négyzetmléternyi csarnokpadló-burkolatot és 1100 tonna betonacél-szerkezetet is elkészítenek

A tetőszerkezet 60 méteres támaszköző rácsos tartóelemei közel félmillió kg súlyt képviselnek majd.

Emelett jelentős épületgépészeti, közműfejlesztési, tájrendezési és kiegészítő úthálózatkialakítási munkákra is várhatóan sor kerül a teljes beruházás keretében.

Market Építő Zrt.Mi épül?Modern városok programsportberuházásokSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés