2024.05.29, Szerda
Állami üdülő helyén épült négycsillagos szálloda a Duna-holtág partján
Fadd-Dombori - Forrás: Youtube

Állami üdülő helyén épült négycsillagos szálloda a Duna-holtág partján

mti

2018.10.29. 07:58 - Hegedűs Gergely

Több ezer köbméternyi iszapot cseréltek le Duna-homokra a fadd-dombori beruházásban.

Hirdetés

Négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és éttermet adtak át a Tolna megyei Fadd-Domboriban. A szekszárdi székhelyű Tolnagro Kft. 1,3 milliárd forintot fordított a faddi Duna-holtág partján fekvő létesítményre.   

Az egykori Dombori Beach helyén kialakított, 58 férőhelyes, mintegy 800 négyzetméter alapterületű Donautica szálloda 11 szobával és mellette hat apartmanházzal várja a vendégeket.  

Varga József, az állatgyógyszereket forgalmazó Tolnagro Kft. tulajdonosa az MTI-nek elmondta: az ingatlan a 22. számú Állami Építőipari Vállalat üdülője volt, ahol az atomerőmű építésén dolgozott lengyel vendégmunkások is laktak. Az építkezés során a szállodához tartozó vízpartról több ezer köbméter iszapot szállítottak el, és 1700 köbméternyi Duna-homokkal töltötték fel.


Sorra újulnak meg a volt állami üdülők

Az avatáson Bényi Dávid, Fadd alpolgármestere utalt arra, hogy az önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával felújította a dombori szabad strandot. A KSH adati szerint az elmúlt évben jelentősen nőtt a faddi üdülőterületen a kereskedelmi szállások férőhelyeinek száma: 2016-ban 635, 2017-ben 2053 férőhelyet tartottak nyilván.   

Fülöp János, Fadd polgármestere az MTI-nek elmondta: az utóbbi években a paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházására készülve sok, korábban vállalati üdülőként használt szálláshelyet újítottak fel.

Az eseményen Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, az irányítása alatt lévő PIP Térségfejlesztési Nonprofit Kft. megvásárolta a helyi önkormányzattól a volt dombori kemping területét, ahol lakóparkot terveznek. "A  paksi bővítés a térségre is hatással lesz, szeretnénk Szekszárdon és a környékbeli településeken is lakóépületeket, ideiglenes szálláslehetőségeket létre hozni" - hangsúlyozta a politikus.

Mi épül?szállodaberuházásFadd

Hírlevél

Hirdetés