2024.03.19, Kedd
Az ország egyik legzöldebb irodaházába költözhetett be a Swietelsky
redwoodholding.hu

Az ország egyik legzöldebb irodaházába költözhetett be a Swietelsky

iroda.hu, magyarepitok.hu

2018.11.14. 14:03 - Antal Zsófia

Elkészült a zöld udvarral rendelkező környezetbarát épület, melyet passzázs is összeköt majd a Déli pályaudvarral.

Hirdetés

Átadták a hatemeletes, 7500 négyzetméteres Ecodome irodaházat Budán a Mészáros utcában – számolt be az iroda.hu. Az ország egyik legzöldebb és leghatékonyabb irodatereit a kivitelezést is végző Swietelsky Magyarország Kft. és a Kulcs-Soft Nyrt. dolgozói élvezhetik.

A fejlesztő RedWood Holding több száz négyzetméternyi bérbeadható területet áldozott fel annak érdekében, hogy egy zöld park fogadja a dolgozókat, és az épület méretei is elmaradnak a nagy Váci úti irodaházak volumenétől. A gazdaságos, környezetbarát épület LEED Platinum minősítéssel fog rendelkezni: a kivitelezés során a lehető legmagasabb volt az újrahasznosított anyagok aránya. A környezettudatos gépészetnek köszönhetően az energia-megtakarítás mértéke közel 50%, és a szokásosnál 70%-kal kevesebb szilárd hulladék keletkezik majd az épületben. Mindemellett a tetőn elhelyezett napelemek a teljes áramfogyasztás 3-5%-át képesek kielégíteni.

A mélygarázs - fotó: redwoodholding.hu

Fontos szempont volt, hogy egy ergonomikus és modern épület születhessen, amely illeszkedik a várnegyed patinás környezetéhez, építészeti adottságaihoz. Az épület jobb oldalán épülő passzázs a Mészáros utcát a Déli pályaudvarral összekötő sétány kiindulópontja lesz. Minden szinten teraszok veszik körbe az irodákat, melyek akár rendezvények megtartására is alkalmasak.

fotó: iroda.hu

A RedWood Holding emellett fejleszti a 140 szobás belvárosi Hard Rock Hotelt, amely hazánkban az első igazi nemzetközi lifestyle hotel lesz. Továbbá Csillaghegyen egy másfél hektáros területén építi a 160 lakásból álló prémium Fagyöngy Lakóparkot, illetve a Szilágyi Dezső téren lévő Neoschloss Palotát egy mai irodaépületté alakítják át a lépcsőház és a homlokzat műemléki renoválásával együtt.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?iroda

Hírlevél

Hirdetés