2024.04.19, Péntek
Hard Rock Hotel épül a pesti belvárosban
(illusztráció)

Hard Rock Hotel épül a pesti belvárosban

napi.hu

2017.05.17. 11:31 - Hegedűs Gergely

A 133 szobás, négycsillagos szálloda egy bezárt szórakozóhely helyén jön létre.

Hirdetés

A pesti bulinegyed közepén nyílik meg a régió első Hard Rock hotelje - írja a napi.hu. A seminole indiánok által birtokolt Hard Rock nevű világcég egy 133 szobás, négycsillagos szállodát épít a VI. kerületben az Ó utca és a Nagymező utca sarkán. A hotel az egykori Instant szórakozóhely területén lesz, kivitelezéséhez egy épületet teljesen lebontanak, a Nagymező utcai frontot viszont meghagyják, mögé kerül majd a hotel új szerkezete. A hotelt várhatóan 2019 elején avatják fel.

A szobák átlagos mérete 25 négyzetméter lesz. A hotel alatt egy 70 férőhelyes garázst is kialakít a beruházó Rockwood Kft. A budapesti bulinegyed központjának számító helyszínhez egy étterem, egy kis konferenciaközpont és egy ajándékbolt is csatlakozik majd.

Erdei Bálint, a beruházó képviselője szerint a budapesti Hard Rock Hotel új szintre emeli a főváros hotel kínálatát. Utalt a VI. kerület két másik új hotelére is: az egykori balettintézet helyén kialakított Marriott W-re és a Lázár utcában megnyíló Hilton Garden Innre. Ezekkel a beruházásokkal szerinte "true lifestyle hotelek" lépnek be a szállodai kínálatba.

A floridai székhelyű Hard Rock immár 74 országban működtet 174 kávézó-éttermet, 11 kaszinót és hoteleket. A hotelek európai láncához egyelőre egy Tenerifén és egy Ibizán működő hotel tartozik. Londonban jövőre adnak át egy 900 szobás új szállodát, két évre rá a berlini és a máltai hoteleknél rendezhetnek avató ünnepséget.

Mi épül?szállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés