2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Csomagolóüzemmel bővíti körmendi gyárát az Egis
Illusztráció (egis.hu)

Csomagolóüzemmel bővíti körmendi gyárát az Egis

mti

2018.11.13. 16:24 - Szabó Ákos

A gyógyszergyártó 8 milliárd forintos beruházással fejleszti Körmendi üzemét.

Hirdetés

Jelentős beruházás indul el a nyugat-magyarországi Körmend városában: az Egis Gyógyszergyár Zrt. mintegy 8 milliárd forintból bővíti a városban található gyárát – derült ki a mai projektbejelentő sajtóeseményen. A francia Servier többségi tulajdonában álló hazai alapítású Egis mintegy 1,1 milliárd forintnyi támogatást kapott a fejlesztés kivitelezéséhez – mondta el a budapesti rendezvényen Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A projekt során a körmendi gyár új csomagolóüzemet kap, illetve újfajta gyógyszerek gyártására és fejlesztésére is alkalmassá teszik a létesítményt. Az Egis Körmend legnagyobb munkaadója, az új beruházással ez a szerep pedig még jobban megerősödhet.

 

Új onkológiai gyógyszereket is gyártanak majd Körmenden

 

Hódász István (mti)

Hódász István, az Egis vezérigazgatója kifejtette: a vállalat forgalomnövekedésnek köszönhető az új fejlesztés. A cégvezető hozzátette azt is, hogy a projekt befejeztével  új, többek között onkológiai gyógyszerek előállítására is alkalmassá válik majd a gyár, illetve szavaiból kiderült, hogy

az Egis minden gyártó- és fejlesztő létesítményét Magyarországon működteti, és arra számít, hogy tovább bővíti már így is jelentős exporttevékenységét.

Bebes István körmendi polgármester azt emelte ki, hogy az Egis helyi üzeme a város fejlődési motorja, a vállalat és az önkormányzat kapcsolatát pedig példaértékűnek nevezte. Az együttműködés meghatározza a település kulturális életét és sporttevékenységét is - tette hozzá. 

Mi épül?innovációüzemépítéskutatás-fejlesztésüzemfejlesztésgyógyszeriparKörmend

Hírlevél

Hirdetés