2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Köznevelési fejlesztések: 812 intézmény újul meg
Fotók: mti

Köznevelési fejlesztések: 812 intézmény újul meg

mti, gyulaihirlap.hu

2018.11.13. 10:58 - Szabó Ákos

A jelenleg zajló 276 milliárd forintos projektsorozatban most Gyulán adták át a megújult Dürer Albert Általános Iskolát.

Hirdetés

Folyamatosan zajlanak hazánkban a köznevelési fejlesztések: számos iskola újul meg, illetve új tanuszodákattornatermeket és tantermeket is rendszeresen adnak át. Nemrég Esztergomból és Szegedről is új beruházásokról érkezett hír, Sátoraljaújhelyen pedig szintén az elmúlt időszakban zárult le egy oktatási intézmény rekonstrukciója. Most a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola harminc éve egy akadálymentesítés kivételével érintetlen létesítményét újították fel, mintegy 200 millió forintból.

A Gyulai Tankerületi Központhoz tartozó Dürerben többek között

  • korszerűsítették a homlokzatot,
  • megújultak a padló- és falburkolatok,
  • kicserélték a nyílászárókat
  • és korszerűsítették az épületgépészeti berendezéseket is.

A projektet háromnegyedrészben az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), negyedrészben pedig önkormányzati és tankerületi forrásokból finanszírozták.

 

 

Több mint 270 milliárd forintból fejlődik a hazai közoktatás

Az átadón Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár rámutatott: a mostani időszakban összesen 812 köznevelési intézményt fejlesztenek mintegy 276 milliárd forintból, melyet részben EU-s, részben pedig állami támogatásokból fedeznek. A politikus kifejtette: ehhez az összeghez még hozzáadódnak az önkormányzatok saját kereteiből származó források is.

Az EFOP keretein belül 125 milliárd forintból több mint félezer létesítmény újul meg, a Modern városok programban 49 milliárd forintból korszerűsítenek 20 tanintézményt megyei jogú városokban, valamint 75 milliárd forintból készülnek el új iskolai uszodák, sportlétesítmények és tantermek 158 intézményben – derült ki a helyettes államtitkár szavaiból.

Mi épül?GyulaiskolafelújításEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)

Hírlevél

Hirdetés