2024.03.29, Péntek
Magyar tulajdonú csomagolóanyag-gyárat adtak át Hatvanban
Fotók: mti

Magyar tulajdonú csomagolóanyag-gyárat adtak át Hatvanban

mti, nordfilm.hu

2018.11.15. 15:39 - Szabó Ákos

A Nordfilm 3 milliárd forintos befektetéssel felépült üzemében 100 új munkahelyet teremtettek.

Hirdetés

Miután múlt héten elkészült a Vajda Papír zöldmezős beruházásban kialakított dunaföldvári üzeme, most újabb hazai cég újépítésű gyárát adták át. A Nordfilm Packaging Kft. hatvani komplexumában 100 új alkalmazott állhat munkába – derült ki a helyszínen tartott sajtóeseményen.

A projekt mintegy 3 milliárd forintból valósult meg, melyhez a hatvani központú cég 1,3 milliárd forintnyi állami támogatást kapott a nagyvállalati beruházási program keretében. Az építkezés 2016-ban kezdődött el, a fejlesztés során a 21. századi igényeknek megfelelő legmodernebb technológiákat alkalmazták – derül ki a Nordfilm honlapján elérhető információkból.

 

Az élre törne a Nordfilm

Nagy-Kaszap László ügyvezető igazgató az ünnepségen elmondta:

a Nordfilm Packaging Kft. célja az, hogy Kelet-Közép-Európa vezető csomagolóanyag-gyártójává váljon.

 

Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Nagy-Kaszap László, a Nordfilm Packaging Kft. ügyvezetője (k) és Horváth Richárd polgármester (j)

A létesítményben átadtak egy modern mérőműszerekkel kialakított labort is – emelte ki. Szavaiból kiderült: a vállalat flexibilis csomagolópapírjaival az állateledelek, az élelmiszerek, az italok, illetve a higiéniai és a szépségápolási, valamint a háztartási és a vegyipari termékek piacait is célba veszi.

 

A gyár magas hozzáadott értékű termékeket állít elő

Az átadón szintén felszólaló Varga Mihály pénzügyminiszter kitért arra, hogy a kormány a Nordfilmet is támogató programmal azoknak a vállalatoknak nyújt segítséget, melyek kiszorulnak a kis- és középvállalkozóknak támaszt adó uniós forrásokból. A hatvani gyár modern technológiája, az új eljárások, a magas hozzáadott értékű termékek igazolják a támogatást, melyet a cég kapott – fejtette ki.

Mi épül?Hatvaninnovációüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés