2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt Nyíregyháza új atlétikai centrumához
illusztráció

Már keresik a kivitelezőt Nyíregyháza új atlétikai centrumához

magyarepitok.hu

2018.11.26. 08:43 - Hegedűs Gergely

Többek közt egy atlétikai és egy több funkciós csarnok, szabadtéri atlétikai pálya és szabadidős futópálya is épül a központban.

Hirdetés

Nyíregyháza önkormányzata kihirdette a Nyíregyházi Atlétikai Centrum építési munkáira vonalkozó közbeszerzést. Az új központ a város keleti részében, a Tiszavasvári útnál fekvő MÁV-sporttelepen épül fel, összesen 11 900 négyzetméteren.


Sportszálló és konditermek is épülnek

A TED-en megjelentek szerint a területen többek közt egy atlétika csarnok is felépül. Ez magában foglal egy 6 sávos 200 m-es futópályát, egy 8 sávos 60 m-es futópályát, valamint magasugrás, távolugrás és rúdugrás pályafelületeit. Az építmény nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz, 600 fős lelátót kap.

A csarnokhoz egy sportcentrum épületrész is kapcsolódik majd. Itt a súlyemelés, vívás, tollaslabda, cselgáncs szakosztályok edzőtermei jönnek létre. Emellett fedett dobópálya épül súlylökés számára, erősítő és kondicionáló termek is lesznek. Az épületben öltözőcsoportok, a szakosztályok számára szertárak, kiszolgáló helyiségek, üzemeltetési és iroda területek is létesülnek. Az épületegyüttesben egy 48 fős sportszálló is létre jön.


Ez kerül az épületek mellé

A közbeszerzés további részletei a szabadtéri pályák és kapcsolódó építmények kialakítását részletezik. Az alábbi elemeket kell kiviteleznie a majdani nyertesnek:

  • rekortán burkolatú, 400 m-es 8 sávos atlétikai pálya;
  • magasugró, hármasugró, távolugró, dobó atlétika verseny lebonyolítása alkalmas pályarendszer;
  • az atlétika pálya nyugati oldalán 570 fős fedett nézőtér;
  • a pálya keleti oldalán mobil lelátórendszer fogadására alkalmas terület;
  • szabadidős sportolás célját szolgáló futókör kialakítása;
  • az üzemeltetéshez szükséges burkolt úthálózat és parkolók.
Mi épül?Nyíregyházasportberuházások

Hírlevél

Hirdetés