2024.04.20, Szombat
Tavasszal átadják a TE új oktatási centrumát Velencén
fotók: Koszti András - Facebook

Tavasszal átadják a TE új oktatási centrumát Velencén

magyarepitok.hu

2018.11.29. 10:24 - Antal Zsófia

A projekt keretében teniszpályákat, kézilabdapályát és strandsport-pályát is kialakít a Fejér-B.Á.L. és a Magyar Építő.

Hirdetés

Gőzerővel folyik a Testnevelési Egyetem 3180 négyzetméteres oktatási centrumának kialakítása a Velencei-tónál – tette közzé Koszti András, Velence polgármestere a Facebookon. A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság, illetve az Állami Számvevőszék korábbi üdülőjének területén a munkát év elején nyerte el a Fejér-B.Á.L. Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciuma.

A polgármester helyszíni bejáráson győződött meg arról, hogy a mintegy nettó 1,2 milliárd forintos projekt kivitelezése jó ütemben halad. Ahogy februárban a Magyar Építők is beszámolt róla, az oktatóépületben többek között rendezvényterem, előadótermek, irodák, szobák és apartmanok kerülnek kialakításra, míg a korábban használt garázsépület helyén 40 férőhelyes új parkolót alakítanak ki.

A teniszpályákat, kézilabdapálya méretű kisebb csarnokot és egy, a strandsportok űzésére, oktatására alkalmas kombinált pályát is magában foglaló projekt a tervek szerint 2019 tavaszán készül el, ezt követően már Velencén folyik a jövő vízisport-szakembereinek képzése.

Magyar Építő Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Mi épül?oktatási beruházásVelenceTestnevelési Egyetem

Hírlevél

Hirdetés