2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Így halad az új szegedi uszoda építkezésével a WHB és a Dél-Konstrukt
Fotók: Szeged TV, látványtervek: delmagyar.hu

Így halad az új szegedi uszoda építkezésével a WHB és a Dél-Konstrukt

Szeged TV

2018.12.01. 10:33 - Szabó Ákos

A 13 ezer négyzetméteres dél-alföldi sport- és szabadidőközpont alapozási munkálatai során több mint 30 ezer négyzetméternyi földet mozgattak meg.

Hirdetés

Miután augusztus végén lerakták a szegedi Etelka soron épülő új uszoda alapkövét, a Szeged TV nemrég részletes riporttal számolt be az építkezés folyamatáról. A négy medencével és konferenciateremmel elkészülő uszoda kivitelezését a West Hungária Bau Kft. (WHB) és a Dél-Konstrukt Zrt. konzorciuma végzi el.

 

 

A WHB-csoport YouTube-oldalán megosztott videóból kiderül: az elmúlt hetekig nyárias időjárást kihasználva a földmunkák 90 százalékát elvégezte november második feléig a két vállalat – több mint 30 ezer köbméternyi földet ástak ki a feladat megkezdése óta. Emellett az építkezési terület alatti kőzetekben található rétegvizeket elvezető csőrendszer lefektetésére is sor kerül. Ezt követheti a cölöpözéssel megkezdődő alapozási munka.

 

 

A vízisport- és szabadidőközpont az alapkő-letételen elhangzottak alapján 2019 végére készül el. A versenyuszoda 1200 férőhelyes lelátót kap, valamint többek között átadnak

  • egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedencét,
  • egy 25 méter hosszú és 15 méter széles, 6 pályás, 1,8 méter mély bemelegítő medencét,
  • egy 20 méter hosszú és 12,5 méter széles, 90 centiméter mély meleg vizes tanmedencét,
  • valamint egy melegvizes külső-belső lazító ülőmedencét is.

 

 

A sportolói és a lakossági igények teljes körű kielégítése érdekében kondicionáló termek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiség és egy wellness részleg is megtalálható lesz az új létesítményben. A lelátók az akadálymentes kialakításnak köszönhetően kerekes székkel is megközelíthetők lesznek.

 

 

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Mi épül?SzegeduszodaépítésDél-Konstrukt Zrt.

Hírlevél

Hirdetés